Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

Zacol mam taki sam problem :-D Widzę, że nie jestem sama

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:17:25

Ja mam tak samo. Zwracam się uprzejmą z prośbą o zbadanie problemu.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:19:54

Słuchajcie moi Drodzy zastanawiający się nad tym samym problemem co ja...może już dzisiejsze naliczanie odbyło się zgodnie z NOWYMI regułami? popatrzcie dokładnie na zarobki...nie pokrywają się już one z ilością odsłon..mam wrażenie, że już dzisiaj mamy lekko niemiłą niespodziankę...obym się myliła i oby moje zarobki zgodziły się chociaż, że stanem faktycznym w tabelce...
p.s zacol gratuluję sukcesu, gdzie się tak pięknie zareklamowałeś etc.? Bo coś musiałeś mądrego zrobić, że Twoje porady tak pięknie podskoczyły. Czytelnicy swoją drogą, ale na pewno włożyłeś jakiś wysiłek w to, aby oni się zjawili i aż tak pomnożyli. Zdradź mi ten sekret, bo ja nie wiem gdzie dawać banery, aby coś zdziałały ;-) Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:26:33

Niestety ShaVi chyba się rozczarujesz :/

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:28:25

jdsoul | 2011-03-25, 21:45 | cytuj | zgłoś nadużycie Czy w tej sytuacji nie byłaby uzasadniona zmiana poziomu minimum do wypłaty? Rozumiem, że osiągnięcie puli 100 zł będzie teraz zdecydowanie trudniejsze, a więc kredytowanie działalności serwisu przez Autorów odpowiednio dłuższe.
Może w tej sytuacji należałoby wyjaśnić również kwestie wyłączności na poszczególne artykuły? Bukisa przestanie być nieatrakcyjna.

Rację ma kolega. Skoro drastycznie tniemy zarobki minimalna kwota do wypłaty powinna wynosić 50 zł. Dajcie nam wypłacać zarobione pieniądze.Pułap 100 złotych przy tak beznadziejnych zarobkach wydaje się być nieosiągalny.

P.S Gliwicka odpisałam Ci moja Droga na maila :-) Czekam na Twoją odpowiedź.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:48:44

> @ShaVi:
> jdsoul | 2011-03-25, 21:45 | cytuj | zgłoś nadużycie Czy w tej sytuacji nie byłaby uzasadniona zmiana poziomu minimum do wypłaty? Rozumiem, że osiągnięcie puli 100 zł będzie teraz zdecydowanie trudniejsze, a więc kredytowanie działalności serwisu przez Autorów odpowiednio dłuższe.
> Może w tej sytuacji należałoby wyjaśnić również kwestie wyłączności na poszczególne artykuły? Bukisa przestanie być nieatrakcyjna.
>
> Rację ma kolega. Skoro drastycznie tniemy zarobki minimalna kwota do wypłaty powinna wynosić 50 zł. Dajcie nam wypłacać zarobione pieniądze.Pułap 100 złotych przy tak beznadziejnych zarobkach wydaje się być nieosiągalny.
>
>
> P.S Gliwicka odpisałam Ci moja Droga na maila :-) Czekam na Twoją odpowiedź.
>

Jdsoul, zmiana poziomu minimalnej wypłaty to jest kwestia do rozważenia. W tym co piszesz jest dużo racji, ale nie mogę jeszcze nic obiecać.
Zniesienie wymogu unikalności porad nie wchodzi w grę.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:59:27

Shavi ma rację, zmiejszenie minimalnego progu wypłaty mogłoby zmotywować autorów do pisania porad w dotychczasowym tempie. Zastanawiam się nad możliwością wprowadzenia wypłat np. poprzez PayPal.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 22:02:35

Pozytywnym aspektem zaistniałej sytuacji jest niewątpliwie realizm Marcina.
Nieprzyzwoitym zaś jest informowanie o tych zmianach w tak gwałtowny sposób.... i wprowadzanie tej nowej polityki naliczania do odsłon, które miały miejsce w ciągu ostatnich dni. Inaczej by wyglądała sytuacja, gdyby autorów poinformować, że za tydzień, czy za miesiąc kończy się promocja. Mogłoby to nawet zachęcić niektórych do wzmożonych wysiłków przy pisaniu albo chociaż promowaniu porad.
A tak to wygląda tak: "moi drodzy, promocja się skończyła tydzień temu, za ostatnie dni policzymy wam po 2 pln za 1000 odsłon - i tak już zostanie". Wierzę, że to można jeszcze skorygować... i wprowadzić nowe zasady np. od 1 kwietnia :-)

A co do zróżnicowania zarobków według statusu - to też jest zwykły parametr. Status to nie żadna magia ani przypadek. Każdy może mieć wyższy status. Jeśli będzie odpowiednia marchewka, dla niektórych osób może to być motywacją.
Dziękuję za uwagę.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 22:03:55

Marcin: Mogę prosić o odpowiedź na moje poprzednie pytanie? Nie wiem czy mam to traktować jako błąd czy po prostu wygenerowane przeze mnie 2000 odsłon jest nic nie warte.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 22:04:05

No to wypłacajmy te 50 zł minimum, jak już nie da się inaczej. Przecież naprawdę szkoda zrezygnować, ale też dla idei tylko pracować, to się nie chce, raczej. Poza tym wymyślenie porad wcale nie należy do takich łatwych. Na wszystko trzeba czasu, a to ma też swoją cenę. Marcin, to idź na kompromis i przynajmniej zagwarantuj te minimum wypłaty. Niech wszyscy mają jakiś punkt zaczepienia.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 22:04:21

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem