Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

Do portalu dołączyłem 4 lutego za pośrednictwem RobertaCh. Od tamtego czasu napisałem 19 porad, zdobyłem 31 punktów, stworzyłem jedną grupę oraz brałem czynny udział w życiu serwisu. Przez ten krótki czas (49 dni) wygenerowałem 4723 odsłony co daje prawie 100 odsłon dziennie. W chwili obecnej stan mojego konta wynosi 24,01 zł. Według starych zasad powinienem posiadać na koncie 47,23 złote. Po wprowadzeniu zmian w regulaminie ponad 2 000 odsłon, które wygenerowałem przez (chyba) 4 dni jest warte 4 złote zamiast 20.

Czy czuję się oszukany? Zdecydowanie tak.
Regulamin regulaminem, ale są pewne zasady, których należałoby przestrzegać. Sposób w jaki zachowała się administracja w stosunku do autorów jest nieodpowiedni. W swoje porady oraz promowanie ich włożyłem dużo pracy. Starałem się pisać oryginalnie, ciekawie, z pasją. Mam nadzieję, że ilość odsłon jest dowodem na to, że udało mi się zaciekawić chociaż kilkaset osób.

Jedyne o czym teraz marzę to naliczenie moich zarobków według starych zasad i wypłacenie tych niecałych 50 złotych oraz zniknięcie. Jeżeli administracja nie zrobi jakiegoś ukłonu w stronę autorów uważam, że nie ma sensu prowadzenia dalszej współpracy.

W temacie wypowiada się elita (nie mam tu na myśli siebie) autorów. Ludzie, którzy tworzą główny filar całego portalu. Ludzie, którzy notorycznie pojawiają się jako "Autorzy tygodnia". Ich reakcje i zapowiedzi świadczą o tym co myślą. Czy bez nich jest sens dalszego prowadzenia portalu? Na to trzeba sobie odpowiedzieć drogi Marcinie.

Szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie to, że wszyscy wiedzieliśmy, że to w końcu nastąpi. Niemalże każdy regulamin zawiera punkt w stylu "zastrzegamy sobie prawo do zmian w regulaminie", ale nie oznacza to tak kontrowersyjnych decyzji.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 22:53:57

zacol Zgadzam się z Tobą w pełni! Administracja chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, kogo mają pod bokiem (Autorów). Niestety to jest brutalne, ale potraktowano nas, łagodnie mówiąc, co najmniej dziwnie. Jeżeli Marcin, jako szef nie zrobi coś w naszym kierunku, po prostu ludzie odejdą. Mnie nawet już nie chce się komentować. Dobranoc.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 23:03:01

Witam wszystkich,
Primo
Nie jestem rozczarowany, oczekiwalem takich zmian, mam tylko WIELKIE WATPLIWOŚCI Marcinie, czy dysponujecie odpowiednimi narzędziami aby naliczac własciwe pieniądze do porad, bo porada z zakresu bankowośći bedzie chyba miala lepszą cene w kliknietej reklamie niz porada o czerstwym pieczywie?????
Secundo
RobertCh. zrobił dla WAS wiecej dobrej roboty niż niejedna kampania reklamowa, dla niego powinniście uzgodnić odrebne reguły, jeżeli Robercie to czytasz to negocjuj z Marcinem
Tercjo
Powodzenia

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 23:04:25

Szanowny Panie Prezesie
Czytając Pana wypowiedzi na forum dochodzę do przekonania graniczącego z pewnością, że postanowił Pan wypiąć się na Autorów Serwisu, z którego Pan żyje.Błędnie zakłada Pan ,że jako Prezes jedynego serwisu z poradami , który płaci Autorom może Pan dyktować warunki gry kiedy ma Pan na to ochotę.Zmniejszenie zarobków Autorów o 80% będzie "gwoździem do trumny".W jednym ze swoich wpisów twierdzi Pan ,że 2-3 zł za 1000 odwiedzin jest rynkową stawka.Tymczasem jest to ewidentne kłamstwo ponieważ Serwis zarabia zdecydowanie więcej.Przy każdej naszej poradzie wyświetla się 5 reklam co daje 5000 wyświetleń reklam za 1000 odwiedzin konkretnej porady. Dodatkowo Serwis otrzymuje wynagrodzenie za klikniecie w konkretny baner i pewnie dodatkowe pieniądze za zarejestrowanie się użytkownika w współpracujących serwisach. Bądźmy szczerzy są to nie małe pieniądze.Jako prywatny przedsiębiorca nie może Pan sobie pozwolić na wysokie koszty obsługi i już dawno je Pan zminimalizował, więc podarujmy sobie ten śmieszny argument. W świetle tego co napisałem jest Pan albo największym menagerem - pierdołą jaką spotkałem, bo zarzyna własny biznes źle podpisanymi umowami, albo kłamcą. Sam nie wiem co gorsze.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 07:45:45

I jeszcze jedno Panie Prezesie.We wszystkich znanych mi serwisach każda zmiana Regulaminu powinna być awizowana wcześniej i jeśli nie akceptuje zmian Regulaminu to mogę zamknąć swoje konto a serwis ma obowiązek wypłacić mi zarobione pieniądze.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 07:54:56

Według mnie to poranoja co się stało już jest po serwisie. Swój ebiznes mam już dawno w sieci i stawki które podajesz są śmieszne. Jedna ministrona o bankowości za jeden klik z adsense zarabia 0,20$ przy 1000 odsłonach przy niskiej konwersji możemy liczyć na 20 klików + banery, ale dobra nie chodzi w tym wpisie o te twoje podliczenie sam w portalu pisałem od 2 tygodni bardziej z ciekawości ale teraz już do rzeczy. Moja propozycja=> zamiast durnych banerów wprowadź reklamę adtaily jest tam płacona stawka dniowa jeżeli porada jest popularna będziesz mógł otrzymywać za nią wysoką stawkę. Do regulaminu wprowadź opcję żę sam możesz edytować porady pod kątem linków, nie chodzi o edycję treści tylko wplataj linki partnerskie w porady. Jeżeli na 1000odsłon będziesz miał choćby te 10 klików po 0,10$ + 4 reklamy adtaily przy takich odwiedzinach spokojnie dostaniesz ok 2,5zł + na 1000 odsłon niech będą dwa zakupy w programach partnerskich przy prowizji 5zł oczywiście wszystko jest teoretyczne ale po podliczeniu za 1000 odsłon 1$+ 10zł +10zł= 23zł. Założenie teoretyczne ale z doświadczenia wiem że jak najbardziej realne, powiem śmiało że zarobisz nawet więcej... Dodatkowo prgram partnerski gdy ktoś poleci komuś serwis zaradni mógłby otrzymać 10% pierwszej wypłaty czyli 10zł, mega promocja serwisu gwarantowana, przemyśl sprubój ludzie nie odejdą. W przeciwnym razie RIP ZARADNI

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 09:19:12

Dlaczego tu nie ma mojego wpisu wy tempe mamuty?! Wolnośc słowa kurcze jego maciek sklanu.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 11:40:04

Moi zdaniem ciekawym rozwiązaniem było by wprowadzenie, że użytkownicy mogli by promować swoje programy partnerskie umieszczać linki w poradach z tego co wiem aktualnie jest to nie zgodne z regulaminem i jeszcze możliwość umieszczania swoich stron w postaci linku tak jak w serwisie artelis. Wtedy na pewno więcej osób było by chętnych pisać porady (przynajmniej ja). Zastanów się nad tym Marcin bo wydaje mi się to sensowne rozwiązanie.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 12:21:42

Stanowisko RobertaCh: http://www.zaczac-zarabiac.pl/zmiany-na-zaradni-pl/ .

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 12:35:33

http://www.adtaily.pl/publishers/guide/#q3 może warto o tym pomyśleć i wprowadzić coś takiego jak te reklamy na portal? T.T...powiem wam, że nie chce mi się jakoś pisać i nijak nie mogę się zmotywować...jakiś pomysł?

Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 14:22:25

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem