Marcin jak dla mnie to jest kiespsko z komunikowaniem sie z waszej strony ...albo to wyrachowana ignorancja albo conieco projekt was przerósl ...poza tym szcunek bo to chyba Pierwszy taki projekt w Polsce muszą nastąpic zmiany, możliwosc linkowania bo bedzie kiepsko....
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 15:38:28
http://www.zaczac-zarabiac.pl/zmiany-na-zaradni-pl/#comment-1329 Mój komentarz, w którym jeszcze raz wyrażam swoją opinię na temat serwisu.
Zdaję sobie sprawę, że mamy weekend, ale dobrze byłoby gdyby ktoś z administracji utrzymywał kontakt z Autorami. Mamy prawie godzinę 17, a wiadomości od Prezesa brak.
Widzę również, że problem z naliczeniem wynagrodzenia po wczorajszej aktualizacji odsłon nadal pozostaje nierozwiązany.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:44:13
> @polsupra: > Marcin jak dla mnie to jest kiespsko z komunikowaniem sie z waszej strony ...albo to wyrachowana ignorancja albo conieco projekt was przerósl ...poza tym szcunek bo to chyba Pierwszy taki projekt w Polsce > muszą nastąpic zmiany, możliwosc linkowania bo bedzie kiepsko.... >
Polspura, Zmiany muszą nastąpić to fakt. Ale nie stanie się to ani dziś, ani jutro. Na to potrzeba czasu, a nie mam zamiaru wprowadzać zmian jednorazowych, nie przemyślanych. Ale od razu chciałbym to zapowiedzieć - zmiany będą miały miejsce. Jedną z rzeczy pewnych jest wprowadzenie wyższych wynagrodzeń dla niszowych, ale wartościowych kategorii (propozycja jdsoul), drugą zapewne będzie zmiana progu wypłaty. Będą też kolejne, ale na to trzeba czasu.
Po drugie. Pojawiły się głosy podważające prawdziwość moich wypowiedzi w kwestii wysokości zarobków. Nie wdam się obecnie w polemikę w związku z tym, więcej napiszę w poniedziałek (jeżeli będzie taka potrzeba). Wyliczenia przedstawione przez przedmówcę nie mają żadnego związku z rzeczywistością. Dla Google AdSense CTR wynosi obecnie 0,5 % (nie 2% jak sugerował przedmówca), a stawka średnie CPC wynosi 0,12 euro. A na jednej stronie wcale nie ma 5 reklam. Stawka z reklamy graficzne - o tym dla dobra portalu nie będę mówić, ale obecnie jest dość niska. Po trzecie. Jestem w ten weekend zajęty, więc do poniedziałku nie będę w stanie odpowiedzieć na resztę pytań.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:54:30
Wielu z was zapomina o jednej kwestii. Nie obiecuję nikomu stawki 2, czy 3 złote. Stawka może być zarówno wyższa, jak i niższa. Obiecuję 50% przychodów reklamowych. Jest to jedyny obecnie możliwy i moim zdaniem uczciwy sposób rozliczania środków.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:56:08
Proszę, abyście nie skreślali Zaradni.pl. W trakcie 2 tygodni przedstawię plan rozwoju portalu pod kątem sposobu naliczania wynagrodzeń. Wtedy podejmiecie decyzję. Zmianę niestety musiałem wykonać od razu, bo portal musi przestać przynosić straty już dziś. PROSZĘ NIE NAZYWAJCIE MNIE "PREZESEM", to nie jest fajne, a przy okazji nie jest zgodne ze stanem faktycznym, bo nie pełnię takiej funkcji. Do poniedziałku.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:58:56
> @MarcinKrejza: > Proszę, abyście nie skreślali Zaradni.pl. W trakcie 2 tygodni przedstawię plan rozwoju portalu pod kątem sposobu naliczania wynagrodzeń. Wtedy podejmiecie decyzję. Zmianę niestety musiałem wykonać od razu, bo portal musi przestać przynosić straty już dziś. > PROSZĘ NIE NAZYWAJCIE MNIE "PREZESEM", to nie jest fajne, a przy okazji nie jest zgodne ze stanem faktycznym, bo nie pełnię takiej funkcji. > Do poniedziałku. > >
Odejście i pozostawienie wykonanej pracy przez Autorów za gratis nie wchodzi chyba w rachubę. Enigmatyczny 50% udział kojarzy mi się trochę z "Paragrafem 22". Tam też ktoś obiecywał udziały...
Może jeśli rzeczywiście portal generuje straty przydałyby się podać jakieś realne wyniki, wtedy łatwiej byłoby przełknąć świadomość bezcelowości pracy Autorów oraz bezwartościowość przekazywanej wiedzy i porad.
Z tego co rozumiem, a w regulaminie nic na ten temat nie ma, nie jesteśmy ani wspólnikami, ani udziałowcami portalu, a jedynie dostawcami towaru, który może się lepiej lub gorzej sprzedawać, ale zawsze za jakąś jasno ustaloną cenę. Ja nie wystawiam oceny moich umiejętności na aukcje kto da więcej, takie działania to chyba raczej na Allegro czy gdzieś indziej. W końcu ruch wokół różnych artykułów przenosi się na sukcesy reklamodawców. Na swojej stronie o metalach widzę reklamy dostawców technologii metalowych, pod elektronikę podłączyły się firmy elektroniczne, więc na pewno ich sukces jest murowany. Czemu więc nie może się przełożyć na nasz sukces jako całego portalu. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 17:27:01
Witam Przyciągnęła mnie tu wizja dorobienia do studenckiego portfela ale cóż rzeczywistość zweryfikowała swoję,portal sam sobie strzelił w kolano,teraz już zupełnie nieopłacalne będzie publikowanie porad. a myśle że stawka 10 zł za 1000 odsłon była dość atrakcyjna i motywującą do pisania porad Pozdrawiam :).
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 21:21:15
Ja całkowicie zgadzam się z Marcinem. Podczas rejestracji w regulaminie każdy mógł przeczytać, że stawka 10 zł za 1000 wyświetleń to stawka promocyjna i że w przyszłości serwis będzie wypłacał minimum 50% zarobków. Każdy został o tym poinformowany, że w przyszłości taka sytuacja nastąpi i moim zdaniem nie jest to nic dziwnego. Jeśli chodzi o obniżenie stawki za wyświetlenia do 2-3zł / 1000 wyświetleń, to porównajmy to do serwisu shvoong, gdzie zarabiamy 1 centa / około 30 wyświetleń, czyli ok. 1zł / 1000 wyświetleń. Sam posiadam bloga i uważam, że jest to normalna stawka. Być może nagłe wprowadzenie tej zmiany może wywołać zaskoczenie, ale to że taka zmiana nastąpiła już nie powinno. Rozumiem, że wiele osób straciło motywację do pisania kolejnych porad, ale dla mnie jest rzeczą oczywistą, że jeśli portal zarabia 5 zł/1000 wyświetleń, to nie może wypłacać dwa razy tyle autorom. Dalej będę pisał porady, być może nie tak wiele jak wcześniej, gdyż patrzę na tą sytuację również z punktu widzenia Marcina. Dla mnie decyzja o tym czy będę tu działał czy nie zależeć będzie nie od stawki za odsłonę ale od tego czy to co robi Marcin robi uczciwie. Na razie się nie zawiodłem, dlatego zostaję. Sądzę, że sam pomysł stworzenia tego portalu był genialny, a sposób jego działania za nowatorski. Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 23:37:33
Nic tu nie ma genialnego i rewolucyjnego , jest to tylko Pierwsza Polska kopia tego co w anglojezycznym Internecie funkcjnuje jakis czas, ze szczątkowych informacji ktore podaje Krejza widac że sie chlopcy troszke pogubili w dalszej koncepcji ale trzymam za nich kciuki dopoki sie jasno nie wyjasn i za co i ile sie placi zawieszam produkowanie tekstów :) pozdro
Ostatnio zmieniony: 2011-03-27 11:13:38
HEJ!!! Może według nowego sposobu naliczania przybyło mi 10 groszy ale chciałabym to zobaczyć w zarobkach!!!! CZEMU STOJĄ W MIEJSCU?!Tabelka wskazuję mi jakieś nikłe zyski więc chciałabym je zobaczyć w łącznej kwocie zarobków ?!
muszą nastąpic zmiany, możliwosc linkowania bo bedzie kiepsko....
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 15:38:28
Zdaję sobie sprawę, że mamy weekend, ale dobrze byłoby gdyby ktoś z administracji utrzymywał kontakt z Autorami. Mamy prawie godzinę 17, a wiadomości od Prezesa brak.
Widzę również, że problem z naliczeniem wynagrodzenia po wczorajszej aktualizacji odsłon nadal pozostaje nierozwiązany.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:44:13
Polspura,
Zmiany muszą nastąpić to fakt. Ale nie stanie się to ani dziś, ani jutro. Na to potrzeba czasu, a nie mam zamiaru wprowadzać zmian jednorazowych, nie przemyślanych.
Ale od razu chciałbym to zapowiedzieć - zmiany będą miały miejsce. Jedną z rzeczy pewnych jest wprowadzenie wyższych wynagrodzeń dla niszowych, ale wartościowych kategorii (propozycja jdsoul), drugą zapewne będzie zmiana progu wypłaty. Będą też kolejne, ale na to trzeba czasu.
Po drugie.
Pojawiły się głosy podważające prawdziwość moich wypowiedzi w kwestii wysokości zarobków. Nie wdam się obecnie w polemikę w związku z tym, więcej napiszę w poniedziałek (jeżeli będzie taka potrzeba). Wyliczenia przedstawione przez przedmówcę nie mają żadnego związku z rzeczywistością. Dla Google AdSense CTR wynosi obecnie 0,5 % (nie 2% jak sugerował przedmówca), a stawka średnie CPC wynosi 0,12 euro. A na jednej stronie wcale nie ma 5 reklam. Stawka z reklamy graficzne - o tym dla dobra portalu nie będę mówić, ale obecnie jest dość niska.
Po trzecie.
Jestem w ten weekend zajęty, więc do poniedziałku nie będę w stanie odpowiedzieć na resztę pytań.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:54:30
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:56:08
PROSZĘ NIE NAZYWAJCIE MNIE "PREZESEM", to nie jest fajne, a przy okazji nie jest zgodne ze stanem faktycznym, bo nie pełnię takiej funkcji.
Do poniedziałku.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 16:58:56
Może jeśli rzeczywiście portal generuje straty przydałyby się podać jakieś realne wyniki, wtedy łatwiej byłoby przełknąć świadomość bezcelowości pracy Autorów oraz bezwartościowość przekazywanej wiedzy i porad.
Z tego co rozumiem, a w regulaminie nic na ten temat nie ma, nie jesteśmy ani wspólnikami, ani udziałowcami portalu, a jedynie dostawcami towaru, który może się lepiej lub gorzej sprzedawać, ale zawsze za jakąś jasno ustaloną cenę. Ja nie wystawiam oceny moich umiejętności na aukcje kto da więcej, takie działania to chyba raczej na Allegro czy gdzieś indziej.
W końcu ruch wokół różnych artykułów przenosi się na sukcesy reklamodawców. Na swojej stronie o metalach widzę reklamy dostawców technologii metalowych, pod elektronikę podłączyły się firmy elektroniczne, więc na pewno ich sukces jest murowany. Czemu więc nie może się przełożyć na nasz sukces jako całego portalu. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 17:27:01
Przyciągnęła mnie tu wizja dorobienia do studenckiego portfela ale cóż rzeczywistość zweryfikowała swoję,portal sam sobie strzelił w kolano,teraz już zupełnie nieopłacalne będzie publikowanie porad.
a myśle że stawka 10 zł za 1000 odsłon była dość atrakcyjna i motywującą do pisania porad
Pozdrawiam :).
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 21:21:15
Jeśli chodzi o obniżenie stawki za wyświetlenia do 2-3zł / 1000 wyświetleń, to porównajmy to do serwisu shvoong, gdzie zarabiamy 1 centa / około 30 wyświetleń, czyli ok. 1zł / 1000 wyświetleń. Sam posiadam bloga i uważam, że jest to normalna stawka.
Być może nagłe wprowadzenie tej zmiany może wywołać zaskoczenie, ale to że taka zmiana nastąpiła już nie powinno.
Rozumiem, że wiele osób straciło motywację do pisania kolejnych porad, ale dla mnie jest rzeczą oczywistą, że jeśli portal zarabia 5 zł/1000 wyświetleń, to nie może wypłacać dwa razy tyle autorom.
Dalej będę pisał porady, być może nie tak wiele jak wcześniej, gdyż patrzę na tą sytuację również z punktu widzenia Marcina. Dla mnie decyzja o tym czy będę tu działał czy nie zależeć będzie nie od stawki za odsłonę ale od tego czy to co robi Marcin robi uczciwie. Na razie się nie zawiodłem, dlatego zostaję. Sądzę, że sam pomysł stworzenia tego portalu był genialny, a sposób jego działania za nowatorski. Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-26 23:37:33
pozdro
Ostatnio zmieniony: 2011-03-27 11:13:38
Ostatnio zmieniony: 2011-03-27 11:47:04