Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

> @zacol:
> Chwilę temu miała miejsce aktualizacja zarobków. Nie wiem jak pozostali, ale ja załamuję ręce.

Jak patrze na swój stan zarobków to przypomina się sytuacja z ofe. Zbierasz na później, a i tak ci większość urąbią. Pomimo ponad 600 wejść w ciągu tygodnia na różne porady zarobiłem niecałą złotówkę. Zastanawiam się czy nie popakować tego w jakąś całość, założyć mały sklepik internetowy i sprzedawać chętnym na zasadzie mikro płatności. Zysk pewnie nie wielki, ale 100 zł osiągnę szybciej niż na zaradnych. Emerytury też się szybciej doczekam.

Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 15:11:35

Po ostatniej aktualizacji z wstępnych wyliczeń wynika, że aby wypłacić 100zł trzeba mieć około 55 tyś odsłon ?.

Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 15:55:25

Hmm... może mi ktoś coś wytłumaczyć? Bo ja nadal nie rozumie w całości systemu rozliczania z Autorami. Ktoś musi kliknąć z mojej porady w reklamę, abym zarobiła, tak?

Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 17:26:03

> @zacol:
> Chwilę temu miała miejsce aktualizacja zarobków. Nie wiem jak pozostali, ale ja załamuję ręce.
>
> Niby jestem drugim autorem tygodnia, niby moja porada jest na głównej, niby generuję jakieś tam odsłony, ale nie ma praktycznie odzwierciedlenia w zarobkach.
>
> Przez ten tydzień zarobiłem zawrotną sumę 1,20 PLN! Jeżeli tak wyglądają moje zarobki to nie wiem jak wyglądają zarobki pozostałych. Jeżeli dalej pójdzie tym tempem to nawet przy zmniejszeniu minimalnej kwoty wypłaty do 50 złotych, zebranie tej sumy zajmie mi dużo czasu.
>
>
> W chwili obecnej mam 6414 odsłon, a na koncie 35,21 PLN. Może wypłata od 30 złotych?
>
>
No cóż wydaje mi się że brakuje wyraźnej grubej kreski.
Żeby można było coś powiedzieć o nowych zarobkach trzeba by nowego licznika od dnia zmian.
Skromna prośba do administratora, tak dla porządku.
Jakiś czas temu pisałem coś o progresie :) :) ;) - przy nowym naliczaniu to i tak regres. Dziękuje ...
Pewnym wymiernikiem mogą być nowe artykuły i tu widać, że 3zł za 1000 odsłon chyba nie jest osiągalne. Prosta arytmetyka daje aż 1,66 zł za 1000 odsłon - to nawet nie jest 1 cent/ odsłone. Co z ostatnimi obietnicami utrzymania poziomu 2-3 zł za 1000 odsłon ????

Chyba bardziej opłaci się klikać , tam przynajmniej ktoś pisze ile wart jest klik ;) Może czas wprowadzić minimalną stawkę autorską za artykuł i dopiero potem luźne tantiemy zależne od ?!? wiatru na słońcu :)

Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 23:50:24

jdsoul zobacz na cytat:
> @MarcinKrejza:
> Wielu z was zapomina o jednej kwestii. Nie obiecuję nikomu stawki 2, czy 3 złote. Stawka może być zarówno wyższa, jak i niższa. Obiecuję 50% przychodów reklamowych. Jest to jedyny obecnie możliwy i moim zdaniem uczciwy sposób rozliczania środków.

Tak na prawdę możemy dostać i 10 gr za 1000 wyświetleń bo nigdzie nie jest napisane, że dostaniemy 2-3 zł! Czekam na propozycje rozwoju, którą miał przedstawić Marcin. Mam nadzieje, że będzie na tyle sensowna że przekona mnie do nieusuwania porad z serwisu.

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 06:34:47

''Nie obiecuję nikomu stawki 2-3 złote'' Może być jednak coś obiecał? I co teraz będzie otwarta furtka do dawania autorom marnych groszy?? JAKAŚ minimalna stawka MUSI być ustalona i NIE MA ŻE BOLI !!! Irytacja moja osiąga szczyty...jak czytam jakie marności naliczacie u siebie to aż nie chce mi się zaglądać na własne zarobki....

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 11:52:51

23 porady zarobiły w tydzień 9 gr :) po staremu w 2 dni 50 gr

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 13:17:54

Może w związku z ponad 3 krotnym obniżeniem stawki za 1000 odsłon, istniałaby możliwość obniżenia minimalnej kwoty wypłaty też 3 krotnie - do 30 złotych?

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 19:43:09

Coraz lepiej widze autorzy sami sobie probuja odpowiadac na zadawane pytania a Marcin milczy bravo !:)

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 21:44:21

Hej nie odzywałam się przez parę dni. Czy Wy sądzicie, że coś się zmieni w kwestii naliczania stawek? Ja już zwątpiłam. Sądzicie, że Marcin zmniejszy, próg wypłacania wynagrodzenia? Nie. Po, co to zostało zrobione, tylko, by nas, niestety wykiwać. Jak nie chce zmniejszyć ze 100 na 50 zł, bo te 50 zł można byłoby szybciej nazbierać, ale to wiąże się z wypłatą, a Marcin zrobi wszystko, by do tego nie doszło, a jak już, to tylko nielicznym. Przecież to widać gołym okiem, że odchodzi od tematu, jak tylko może, a właściwie, nawet nie pojawi się na forum. To świadczy o braku poszanowania dla nas. W sprawie wypłaty nie macie, co liczyć. Taka jest prawda. Gdyby Marcin miał jakąkolwiek propozycję, to dawno by ją nam zaproponował. Okazuje się, że nie ma pomysłu na dalszy rozwój serwisu i w dodatku nie potrafi wziąć na siebie odpowiedzialności za drastyczną zmianę. Skoro, nawet na takie coś się porwał, to powinien mieć plan działania. Zarządzanie nie polega Marcinie, tylko na cięciu wynagrodzenia. Takim sposobem to każdy mógłby być szefem. Nie wiem, jak długo ludzie pozostaną na tym Serwisie, ale Marcinie, gdybyś rozpoczął od innej strategii, może udałoby się Tobie nas do innego rozwiązania przekonać, a chowanie głowy w piasek, nie świadczy o Tobie najlepiej. Powiesz biznes to biznes. Zgadzam się z Tobą, ale jeszcze są zasady, których należy obustronnie przestrzegać. My, jako Autorzy odwaliliśmy dla Ciebie kawał roboty i wywiązujemy się ze swoich prac wzorowo. Zastanów się, czy Twoje postępowanie jest w porządku w stosunku do nas?

Ostatnio zmieniony: 2011-04-02 23:56:28

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem