Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

próbuje się połapać w nowych zasadach naliczania ale ni jak mi to wychodzi.... Nowa porada ma 8 odsłon i zarobiła cały grosz ... wiec zarobki spadły 10-krotnie a nie np 2-krotnie ..... zostawiam to bez komentarza....

Ostatnio zmieniony: 2011-06-03 11:46:04

Myślę, że najodpowiedniejsze byłoby w tym momencie zajęcie jakiegoś oficjalnego stanowiska Prezesa.
Nie sądzę, by bagatelizowanie postów wyrażających niezadowolenie autorów było dobrym pomysłem. Brak jasnych zasad naliczania jest - wydaje mi się - bardzo demotywujące. Tak naprawdę teraz nie wiemy, czy za 1000 odsłon dostajemy 3 złote, 2 złote, czy może 50 groszy.

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

Ostatnio zmieniony: 2011-06-29 23:18:47

Witam,

To nie jest kwestia ignorowania czyichkolwiek wypowiedzi. Jakiś czas temu wdrożony został system, który moim zdaniem jest uczciwy - połowa przychodów trafia do Autorów.

W zeszłym tygodniu wynagrodzenie zostało naliczone ponad 500 Autorom. Autorów otrzymujących wynagrodzenie jest bardzo wielu, dlatego przychody portalu podzielone przez ilość Autorów (proporcjonalnie do odsłon) dają właśnie takie wyniki.

Według danych, które posiadam zarobek za 1000 odsłon waha się w okolicach 2 zł za 1000 odsłon.

Pamiętajcie proszę, że raz na miesiąc rozliczana jest reklama graficzna. Dlatego faktycznie przewidywanie przychodów dla Was jest bardzo trudne, bo zarobki naliczane są dwustopniowo. W danym momencie przychody z porady mogą być znacznie niższe, ale potem zostanie doliczone do tego reklama graficzna (mniej więcej w połowie miesiąca) i wtedy zarobki powinny wzrosnąć mniej więcej do 2 zł za tysiąc odsłon.

Prawdą jest też, że przychody portalu się wahają - raz są niższe, raz wyższe. Dlatego indywidualnie otrzymywanie stawki mogą różnić się pomiędzy poradami.

Na razie nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej na ten temat.

Chętnie jednak odpowiem na wszystkie Wasze pytania i sugestie.

Ostatnio zmieniony: 2011-07-01 09:37:38

2 złote za 1000 odsłon ?! To jakaś kpina ?! To ma być uczciwe ?! Dobre żarty!! Ja zauważyłam, że im więcej odsłon ma moja porada tym więcej Marcinie zabierasz dla siebie po proporcjonalnie coraz mniej ona zarabia choć przecież reklam się z niej nie usuwa prawda ? Nie kpij w żywe oczy bo w tym momencie ten portal w ogóle nie jest uczciwy !! Jako autorzy nie mamy żadnej wiedzy na temat ile portal zarabia w danym miesiącu więc nijak nie możemy sprawdzić Twojej ''rzekomej uczciwości'' Milczę i milczę, ale Twoja idiotyczna wypowiedź sprawiła, że aż się we mnie krew zagotowała !!! Nie nazywaj się uczciwym, bo nie masz do tego najmniejszego prawa. Nikt nie może udowodnić Ci oszustwa, bo nikt nie ma bladego pojęcia jak liczysz i z czego więc nie kłam !!! Mam nadzieję, że na tych karygodnych błędach owego portalu nauczy się jakiś inny, nowy, który powstanie po nim i rzeczywiście będzie uczciwy. Nie wciskaj ludziom kitu człowieku!! Reklam coraz więcej a my zarabiamy coraz mniej !!! Obserwując swoje zarobki widzę co się dzieje. Powinniśmy widzieć chociaż raz w miesiącu ILE ZAROBIŁ PORTAL, abyśmy mogli mniej więcej wiedzieć jaka pula w danym czasie przypada autorom, a nie ma ŻADNEJ INFORMACJI I ROBISZ CO CI SIĘ ŻYWNIE PODOBA taka jest prawda niestety. Uczciwy to Ty byłeś Marcinie na początku, dla reklamy, aby pozyskać autorów i ich porady!! Teraz nikt nic nie wie i nie widzi, więc nie ściemniaj, że jesteś uczciwy, bo aż mnie na wymioty bierze jak czytam takie słowa !!! Udostępnij autorom widok zarobku za dany miesiąc i zrób to uczciwie wtedy może pogadamy o uczciwości, bo póki co ja jej tu od dawna nie widzę. Z wyrazami szacunku dla autorów. Jedna zniecierpliwiona i wkurzona

Ostatnio zmieniony: 2011-07-01 11:32:24

Przepraszam, ale brak mi słów, aby odpowiedzieć na Twojego posta ShaVi. Nie będę się powtarzał. Przeczytaj jeszcze raz to, co pisałem wcześniej. Wszystko jest aktualne. Gdybym napisał, że portal zarobił XYZ złotych miesięcznie, to i tak powiesz, że kłamię:) Może Cię zawiodę, ale dzielę dokładnie każdą kwotę na pół, a jak wygląda podział - każdy widzi w swoim profilu.

Ostatnio zmieniony: 2011-07-01 12:42:17

Hmm... połowa to połowa :). Współczuje serdecznie w tym momencie, bo rzeczywiście mało na tym portalu zarabiasz. Przynajmniej należna mi tygodniówka wydaje się o tym świadczyć, bo na moich własnych stronach dostaje jej równowartość za jedno wejście w reklamę !!! :), a tu już kilka porad mam :) :).
Może zmień Google na AdTaily lub CPM - tam płacą poprostu za wejścia - 1000 wejść = 10 groszy :), czy jakoś tam i będzie super fajnie :).
Mając do dyspozycji taki potencjał autorski warto przecież pokombinować :).

Ostatnio zmieniony: 2011-07-01 13:46:35

Autorów jest kilkuset, 50% to chyba zbyt mała część...

Ostatnio zmieniony: 2011-07-01 19:53:53

Ja dużo zrozumiem. Obniżenie zarobków- ok , portal musi się jakoś utrzymać , reklamy ok - jak wyżej . Ale gdy wchodzę na kolejną podstronę i włącza mi się reklama Green Upa z dźwiękiem . I nagle w głośnikach ryk . No ja piernicze ... To już przesada ...

Ostatnio zmieniony: 2011-07-02 09:05:34

Nie wszyscy z Autorów są aktywni. Większość codziennie nie odwiedza Zaradni.pl. Część nie odwiedza w ogóle, o czym już poprzednio pisałem.

Na Zaradni.pl niewiele jest reklam banków:)

Ostatnio zmieniony: 2011-07-07 09:00:02

Chciałbym poza tym przypomnieć, iż nie odpuszczam sobie w żaden sposób Zaradni.pl. Niedawno udało mi się przezwyciężyć jedną z istotnych przeszkód w rozwoju.

Nie mogłem dowolnie zmieniać zasad działania Zaradni.pl, gdyż opisałem je we wniosku o dofinansowanie z UE i musiałem się ich trzymać. Obecnie udało mi się uzyskać informacje, które potwierdzają, że jednak pewne uzasadnione zmiany mogę wprowadzić. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że obecny model rozliczeń się nie sprawdził. Wszyscy narzekają. Trzeba go zmienić.

Nie będę obiecywał wiele, gdyż chcę nie tylko wprowadzić zmiany w zasadach rozliczeń, ale także gruntownie zmodernizować serwis. A to jest kilka miesięcy pracy, no i potrzeba do tego finansowania... Ale wierzę, że wszystko da się zorganizować. Podkreślam - to jest kwestia kilku miesięcy, może nawet roku.

Ostatnio zmieniony: 2011-07-07 09:34:32

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem