jak dotąd nikt jasno nie przedstawił mi ILE Za co wiec nie ma sensu robić cokolwiek gdyz takie profity to mozna sobie zarobic na swoim wlasnym blogu:)
Ostatnio zmieniony: 2011-05-08 20:32:50
podejrzewam, ze więkoszość z Nas nie pała już takim entuzjazmem jak było przed zmianami.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 07:29:57
Zgadzam się polsupra...nic nie wiemy...zero konkretów
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 09:54:37
Sam napisałem tutaj nie wiele porad, pewnie też nie super treści jednak wszystko to było na próbę aby sprawdzić działanie serwisu. Niestety już po tygodniu mojej obecności zmieniły się warunki, w tej chwili za 22 porady przez około 1,5 miesiąca zarobiłem 1,40 nie będę płakał że to słaby wynik bo ktoś mi odpisze że mam słabe porady. Podobnie jak reszta na razie czekam na rozwój wydarzeń, jednak mając małe doświadczenie na temat pozycjonowania wiem że jeżeli serwis przestanie się rozwijać, zacznie też tracić na pozycji co przełoży się na gorsze pozycje w googlach a to z kolei na mniejszą liczbę odwiedzin. Dlatego obawiam się że nasze zarobki już się nie rozpędzą a raczej zaczną być jeszcze mniejsze. Rozumiem Marcin że ty do interesu dokładać nie będziesz ale pomyśl nad nowymi sposobami "zarabiania serwisu" lub pozwól np na jeden link partnerski w poradzie. Wtedy np ja wiem że napiszę poradę wyświetlona będzie 100 razy dostane za to nie wiem daje przykład 10gr ale może ktoś kupi z linku partnerskiego książkę czy jakąś płytę a mi wpadnie za to prowizja 5 czy 10 zł. Proszę o nie zignorowanie mojej wypowiedzi tylko odpisz na to przemyśl może to dobre wyjśćie
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 11:58:47
Ciekawy pomysł baca jestem za :).
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 17:05:18
Nie wiem czemu wciąż prowadzicie spory o ten sposób naliczania. Oczywiście, że mi również pasowała poprzednia opcja, ale było od początku wiadome, że zarobki w przyszłości będą zmniejszone. Mówicie tutaj, że dostajecie 1,4zł/miesiąc, lub jak ktoś wcześniej mówił 0,04zł/tydzień. Wiedzcie, że to tylko od was zależy jak się dostosujecie co do "nowego" sposobu naliczania. Ja wiedząc, że zarobek za jedno wejście będzie mniejszy zmotywowałem się do napisania większej ilości porad, aby jak najlepiej to odrobić. Teraz zarabiem około 1,5zł/tydzień. Więc nie narzekajcie, tylko spróbujcie się dostosować.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-12 14:02:05
> @baca: > Sam napisałem tutaj nie wiele porad, pewnie też nie super treści jednak wszystko to było na próbę aby sprawdzić działanie serwisu. Niestety już po tygodniu mojej obecności zmieniły się warunki, w tej chwili za 22 porady przez około 1,5 miesiąca zarobiłem 1,40 nie będę płakał że to słaby wynik bo ktoś mi odpisze że mam słabe porady. Podobnie jak reszta na razie czekam na rozwój wydarzeń, jednak mając małe doświadczenie na temat pozycjonowania wiem że jeżeli serwis przestanie się rozwijać, zacznie też tracić na pozycji co przełoży się na gorsze pozycje w googlach a to z kolei na mniejszą liczbę odwiedzin. Dlatego obawiam się że nasze zarobki już się nie rozpędzą a raczej zaczną być jeszcze mniejsze. Rozumiem Marcin że ty do interesu dokładać nie będziesz ale pomyśl nad nowymi sposobami "zarabiania serwisu" lub pozwól np na jeden link partnerski w poradzie. Wtedy np ja wiem że napiszę poradę wyświetlona będzie 100 razy dostane za to nie wiem daje przykład 10gr ale może ktoś kupi z linku partnerskiego książkę czy jakąś płytę a mi wpadnie za to prowizja 5 czy 10 zł. Proszę o nie zignorowanie mojej wypowiedzi tylko odpisz na to przemyśl może to dobre wyjśćie >
Witaj, Nie wydaje mi się, aby pozwolenie na dodanie "linków partnerskich" było dobrym pomysłem. Z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, iż pojawi się masa autorów, którzy nie będą pisać porad po to, aby przekazać jakąś wiedzę, tylko po to, żeby dodać ten link... Niestety, mam z tego typu rozwiązaniami złe doświadczenia.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-13 09:44:16
Dziękuje Marcin za odpowiedź :) Rozumiem w czym problem ale przecież porady są moderowane, wyczujesz od razu taka sytuacje i porada w kosz
Ostatnio zmieniony: 2011-05-13 14:46:29
To nie takie proste. Po pierwsze, byłaby to subiektywna ocena moderatora. Po drugie - łatwo byłoby kogoś urazić odrzucając poradę. Tego typu subiektywna moderacja byłaby szkodliwa dla serwisu.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-08 20:32:50
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 07:29:57
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 09:54:37
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 11:58:47
Ostatnio zmieniony: 2011-05-09 17:05:18
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-12 14:02:05
Witaj,
Nie wydaje mi się, aby pozwolenie na dodanie "linków partnerskich" było dobrym pomysłem. Z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, iż pojawi się masa autorów, którzy nie będą pisać porad po to, aby przekazać jakąś wiedzę, tylko po to, żeby dodać ten link...
Niestety, mam z tego typu rozwiązaniami złe doświadczenia.
Ostatnio zmieniony: 2011-05-13 09:44:16
Ostatnio zmieniony: 2011-05-13 14:46:29
Ostatnio zmieniony: 2011-05-14 13:56:37
Ostatnio zmieniony: 2011-05-27 10:44:26