> @pioker: > Witam, a ja proponuję owe 50% dla autorów podzielić tak: > 80% na porady > 20% za aktywność na forum i w komentowaniu porad - tu algorytmy mogą być proste, np. wynagrodzenie proporcjonalne według liczby wprowadzonych komentarzy i wątków na forum bądź wg nawet wg liczby wprowadzonych znaków w tych obszarach. > P.S. Podział 80:20 przykładowy, może to być też 75:25 albo 90:10; z uwzględnieniem jednakowoż przewagi porad, żeby się nie zrobiło z portalu mega-forum > > Tym sposobem autorzy aktywni - czyli piszący na forum i w komentarzach - byliby lepiej wynagradzani niż ci nieaktywni > >
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Uzależnienie wynagrodzenia od komentarzy spowoduje, iż ludzie będą komentować nie po to, aby wyrazić swoje zdanie, ale po to, żeby zarobić. Więc te komentarze siłą rzeczy będą mało warte. A ograniczenie co do liczby znaków? W praktyce się nie sprawdzi, zawsze można dodać kilka zbędnych słów. Nie wiem czy wiecie, ale fakt, iż przyznawane są punkty za dodawanie ocen spowodował, iż rekordzista zamknął się w 700 ocenach, w ogromniej większości są to oceny na 3.... To niby nic nie znaczy, ale dodawanie 10-20 ocen na minutę już coś znaczy, głównie tyle, że ta osoba nie czyta ocenianych porad.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 16:16:24
Widzę że sytuacja tylko się zagęszcza, i zapada mgła zamiast się wyjaśniać Marcin apeluję o w miarę szybkie i sensowne wypracowanie jasnych i prostych warunków wspolpracy, zastanow sie nad formą konsultacji z nami autorami bo jak narazie podtrzymuje swoją opinie - MACIE MALY PROBLEM Z KOMUNIKOWANIEM SIE ciagle trzymam za was kciuki, powodzenia
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 21:17:08
Odchodząc od tematu komunikacji, gdy zauważam, że jest nowy post w wątku, to muszę: 1. zejść na sam dół pierwszej strony 2. kliknąć 9 [9 strona] 3. kliknąć 11 /albo inną, aktualnie ostatnią stronę wątku/ Gdyby takich stron było 20, to byłaby niezła zabawa Wnioski: nawigacja na forum jest słaba Pierwsze co można by zmienić, to wprowadzić numerację stron także na górze wątku - na dole nie kasować
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 22:02:11
> @pioker: > ... gdy zauważam, że jest nowy post w wątku, to muszę:
faktycznie, wkurzające ;)
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 00:17:38
teraz już elegancko śmiga dało się - i to jak szybko
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 08:31:05
Good job :)
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 09:53:26
A ja zbierałam na nowe buty.. ^
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 11:54:31
Szczerze mówiąc, wybrałbym portal HubPages.com. Jeżeli chcesz rozkręcić taki biznes w internecie i zarobić całkiem ładne pieniążki, zarejestruj się przez link:
www.hubpages.com/_froch
Co Ci to da? Coacha (mnie), który pomoże Ci wejść w temat, sprawdzi Twoje teksty przez pryzmat poprawności językowej, udzieli pomocy w zyskaniu oglądalność i co najważniejsze: nauczy Cię jak przy okazji wspierać portal Zaradni.pl . Pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 12:48:16
Chwilę temu miała miejsce aktualizacja zarobków. Nie wiem jak pozostali, ale ja załamuję ręce.
Niby jestem drugim autorem tygodnia, niby moja porada jest na głównej, niby generuję jakieś tam odsłony, ale nie ma praktycznie odzwierciedlenia w zarobkach.
Przez ten tydzień zarobiłem zawrotną sumę 1,20 PLN! Jeżeli tak wyglądają moje zarobki to nie wiem jak wyglądają zarobki pozostałych. Jeżeli dalej pójdzie tym tempem to nawet przy zmniejszeniu minimalnej kwoty wypłaty do 50 złotych, zebranie tej sumy zajmie mi dużo czasu.
W chwili obecnej mam 6414 odsłon, a na koncie 35,21 PLN. Może wypłata od 30 złotych?
Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Uzależnienie wynagrodzenia od komentarzy spowoduje, iż ludzie będą komentować nie po to, aby wyrazić swoje zdanie, ale po to, żeby zarobić. Więc te komentarze siłą rzeczy będą mało warte. A ograniczenie co do liczby znaków? W praktyce się nie sprawdzi, zawsze można dodać kilka zbędnych słów.
Nie wiem czy wiecie, ale fakt, iż przyznawane są punkty za dodawanie ocen spowodował, iż rekordzista zamknął się w 700 ocenach, w ogromniej większości są to oceny na 3.... To niby nic nie znaczy, ale dodawanie 10-20 ocen na minutę już coś znaczy, głównie tyle, że ta osoba nie czyta ocenianych porad.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 16:16:24
ciagle trzymam za was kciuki, powodzenia
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 21:17:08
1. zejść na sam dół pierwszej strony
2. kliknąć 9 [9 strona]
3. kliknąć 11 /albo inną, aktualnie ostatnią stronę wątku/
Gdyby takich stron było 20, to byłaby niezła zabawa
Wnioski: nawigacja na forum jest słaba
Pierwsze co można by zmienić, to wprowadzić numerację stron także na górze wątku - na dole nie kasować
Ostatnio zmieniony: 2011-03-29 22:02:11
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 00:17:38
dało się - i to jak szybko
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 08:31:05
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 09:53:26
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 11:54:31
Jeżeli chcesz rozkręcić taki biznes w internecie i zarobić całkiem ładne pieniążki, zarejestruj się przez link:
www.hubpages.com/_froch
Co Ci to da? Coacha (mnie), który pomoże Ci wejść w temat, sprawdzi Twoje teksty przez pryzmat poprawności językowej, udzieli pomocy w zyskaniu oglądalność i co najważniejsze: nauczy Cię jak przy okazji wspierać portal Zaradni.pl . Pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 12:48:16
Niby jestem drugim autorem tygodnia, niby moja porada jest na głównej, niby generuję jakieś tam odsłony, ale nie ma praktycznie odzwierciedlenia w zarobkach.
Przez ten tydzień zarobiłem zawrotną sumę 1,20 PLN! Jeżeli tak wyglądają moje zarobki to nie wiem jak wyglądają zarobki pozostałych. Jeżeli dalej pójdzie tym tempem to nawet przy zmniejszeniu minimalnej kwoty wypłaty do 50 złotych, zebranie tej sumy zajmie mi dużo czasu.
W chwili obecnej mam 6414 odsłon, a na koncie 35,21 PLN. Może wypłata od 30 złotych?
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 14:44:30
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 14:51:52