Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

Zgadza się, ale niestety zgodnie z nową stawką. Wychodzi chyba jakoś niecałe 3 złote za 100 odsłon.

Zamiast 30 złotych, dostałem niecałe 10 :(

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 16:31:17

Zgadza się ;-/

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 16:41:39

> @ShaVi:
> Zgadza się ;-/
>

Jedno jest pocieszające :) "Żarówki ..." przekroczyły 103 wejścia, więc jest dynamiczny progres oglądalności, nawet przy, tak niepewnym sposobie refundacji... .

Chociaż nadal osiągnięcie minimum do wypłaty wymagałoby ze 200 artów pracujących. No, ale chyba portal liczy na jakość, a nie tylko na ilość artykułów.

W końcu to na dzisiaj 33 333 odsłon, aby zrobić mimimum.
Może warto jednak ten pułap wypłaty lekko obniżyć :) :) :) do poprzednich 10 000 odsłon?!?.
Paypal nie bieże przecież nic za przelew, a mBank raczej też nie za wiele.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 16:58:47

Co znowu dzieje się z serwisem? Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego jeden ostatni komentarz na tej grupie wyświetla mi się w aktualnościach w nieskończoność?! Irytujące...jakbym mało miała ostatnio irytacji związanych z portalem...

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 18:52:56

> @jdsoul:

> Paypal nie bieże przecież nic za przelew, a mBank raczej też nie za wiele.
>
jest jeszcze jedna kwestia; żeby otrzymać wypłatę, trzeba też wysłać umowę do firmy; więcej tu:
http://www.zaradni.pl/porada/3896,jak_wyplacic_pieniadze_z_zaradni_pl_pierwsza_wyplata
wysłanie umowy kosztuje; kosztuje też - właściciela portalu -odesłanie jej

Dobrze byłoby znaleźć metodę wypłat, która nie wymaga każdorazowo wysyłania tych umów. Wtedy pozostaną już tylko koszty za przelew, czyli zero.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 19:36:04

Generalnie nie rozumiem w jakim celu jest zabawa z przesyłaniem umów. To jest jakiś zagadkowy wymóg Polskiego prawa?

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 20:02:38

Proszę Autorów o podpisanie i odesłanie umowy, aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym. Być może w przyszłości ten wymóg zostanie zniesiony, na razie wszystko działa w porządku, a Portal bez obaw może wliczyć wynagrodzenia Autorów w koszty.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 21:33:46

> @RobertCh:

Witaj Robercie,
Piszę w odpowiedzi na post na Twoim blogu.
Z większością Twoich spostrzeżeń zgadzam się w pełni. W szczególności z tym, iż faktycznie zmiana była wprowadzona bez uprzedzenia.

W ramach polemiki chciałbym tylko powiedzieć, iż nie zamierzam w żaden sposób obniżać progu jakościowego porad, niezależnie od ilości treści. Mam ponadto wrażenie, że wiele osób piszących do tej pory i nastawionych tylko i wyłącznie na zyski, zaniżało jakość porad, aby napisać ich więcej i więcej zarobić.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 21:54:30

Chciałbym zapytać Was o zdanie w jednej kwestii.
Obecnie jest tak, iż Autorzy, którzy odeszli z Portalu wiele miesięcy temu, cały czas zarabiają na swoich poradach.
To trochę niesprawiedliwe, gdyż moim zdaniem powinny zarabiać osoby, które obecnie tworzą portal.
Czy wprowadzenie zasady, iż na przykład brak logowania się przez 6 miesięcy "kasuje" zarobki (które wchodzą do wspólnej puli do podziału) i powoduje, iż bieżące dochody dzielone są wśród mniejszej ilości osób (gdyż osoba nie logująca się od 6 miesięcy nie bierze udziału w programie udziału w zyskach).

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 21:57:52

Marcin: Czy to faktycznie coś zmieni? Jest przecież tak, że jeżeli autor XYZ nie będzie wchodził do portalu przez rok, ale jego porady będą cieszyły się powodzeniem to i tak dostaje ilość pieniędzy, którą zarobiły jego porady. Nie mam racji?

Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 22:17:59

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem