Dyskusja na temat

Zmiana zasad naliczania zarobków Autorów Zaradni.pl

Hmm... Czyli teraz nie ważne czy ktoś ma 1 czy 100 porad i tak dostaną tyle samo pieniędzy przy wypłacie? Nie rozumie do końca....

Tak to jest jak da się komuś za dużo, a potem zabiera. Myślę, że ciężko mieć żal do Administracji za to, bo nikt nie zatajał przed nami tego faktu, że tak się stanie jak się stało. Tylko obawiam się, że zniknie motywacja do porad i portal się nie będzie zbytnio rozrastał, a przynajmniej nie tak szybko jak dotychczas. Nie znam się dokładnie na tym, ale może jakby zadbać bardziej o pozycjonowanie zaradnych, może to by coś poprawiło. Nie wiem już sama...

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 20:59:21

Skoro portal zarabiał 4 złote na 1000 odsłonach, to czemu przez tak długi czas stawka wynosiła 10 złotych? Nie sugeruję, że kłamiesz odnośnie zarobków bo nie mam ku temu najmniejszych podstaw, ale chodzi mi o to, że może wcześniej należało zmniejszyć zarobki w mniej drastyczny sposób. W ten sposób autorzy nie byliby tak rozczarowani, a portal miałby pieniądze na inwestycje, które mógłby wcześniej wykonać.

Sytuacja przypomina trochę firmę, w której pracodawca płaci wszystkim 3 tysiące miesięcznie, a potem obcina wypłaty do 1000 i mówi "Powinniście się cieszyć. To i tak dużo na tle innych firm".

Moim zdaniem strzał w kolano. Zaoszczędzonych pieniędzy nie będzie po co inwestować, jeżeli odejdą autorzy.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 20:59:57

> @Pattylein:
> No to można by zrobić tak, żeby nie akceptować wszystkich porad jak leci tylko te najbardziej wartościowe. No przecież każda porada i tak musi być zaakceptowana, więc skąd niby się biorą te średniej jakości.
>
> P.S. Czy mogę uzyskać odpowiedź na zadane wcześniej pytanie?
>

Pattylain, Color,

Wy o tym nie wiecie, bo wasze porady są akceptowane, ale codziennie odrzucamy lub kierujemy do edycji ponad około 30% porad.

To trudna sprawa. Ktoś może dodać poradę: Jak oszczędzać? Napisze w niej to samo, co jest już w 20 podobnych poradach.
Czy mam ją odrzucić, aby inni zarobili więcej? Przecież to jest jego porada, ten Autor ją napisał i być może czuje z tego satysfakcję. Tak to nie może działać.
EWENTUALNE różnicowanie zarobków musi być oparte o algorytmy, które będą obiektywne, nie uznanie moderatora.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 20:59:58

Gliwicka ja właśnie też tam szukam pracy i się zastanawiałam czy warto. Fajnie, że jest ktoś kto zarabia i jest przykładem, że się da. :)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:00:49

Powiem tak Gliwicka.. ewelinka1691@gmail.com proszę napisz do mnie w wolnym czasie..chciałabym podpytać Cię jak się za to zabrać konkretnie...bo jestem nieco zielona w tematyce pisania precli,a jeżeli ma być tak jak ma być tutaj muszę się za czymś rozejrzeć bardziej dochodowym. Będę wdzięczna jak się do mnie odezwiesz :-)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:01:31

> @zacol:
> Skoro portal zarabiał 4 złote na 1000 odsłonach, to czemu przez tak długi czas stawka wynosiła 10 złotych? Nie sugeruję, że kłamiesz odnośnie zarobków bo nie mam ku temu najmniejszych podstaw, ale chodzi mi o to, że może wcześniej należało zmniejszyć zarobki w mniej drastyczny sposób. W ten sposób autorzy nie byliby tak rozczarowani, a portal miałby pieniądze na inwestycje, które mógłby wcześniej wykonać.
>
> Sytuacja przypomina trochę firmę, w której pracodawca płaci wszystkim 3 tysiące miesięcznie, a potem obcina wypłaty do 1000 i mówi "Powinniście się cieszyć. To i tak dużo na tle innych firm".
>
> Moim zdaniem strzał w kolano. Zaoszczędzonych pieniędzy nie będzie po co inwestować, jeżeli odejdą autorzy.
>

Być może masz rację, trudno mi oceniać.
Czekałem do tej pory z tym, gdyż chciałem najpierw podpisać umowy z sieciami reklamowymi, wdrożyć odpowiednią ilość reklam, etc., aby utrzymać przynajmniej taki poziom wynagrodzeń.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:03:22

Gliwicka, do mnie też, bardzo proszę. Mój mail: JulitaMaj@gmail.com

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:04:18

> @dominisia:
> Hmm... Czyli teraz nie ważne czy ktoś ma 1 czy 100 porad i tak dostaną tyle samo pieniędzy przy wypłacie? Nie rozumie do końca....
>
Nie to nie tak. Stawka jest proporcjonalna do ilości odwiedzin. Jeżeli masz 100 porad, to na pewno będziesz miała więcej odsłon, niż gdybyś miała jedną poradę. Więc mając 100 porad - zarabiasz więcej.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:05:56

To i tak nic nie zmieni. Po co w ogóle się dalej produkujemy?

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:08:35

Marcin: Dzisiaj była aktualizacja odsłon. Tak jak pisałem w innym temacie jedna z moich porad z 77 odsłon podskoczyła do 1372, natomiast druga z 65 do 980. Pozostałe również drgnęły, ale już nie w takim stopniu. Mimo tych zmian widocznych w odsłonach moje przychody ani drgnęły. O co chodzi?

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 21:12:43

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.03.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem