Nawet mi zdarzyło się wrócić i zobaczyć że wpadło 6 złotych przez pół roku :D Jakby co, mimo wszystko pisałbym się na dalszą współpracę.
Ostatnio zmieniony: 2012-02-02 10:05:22
Będę pisać ! I nada tworzyć TEN portal ! Miałam małą przerwę z powodu problemów zdrowotnych i sesji ale wracam- z pełną mocą i masą pomysłów !! Mam nadzieję, że moje porady wam się spodobają :-) Pozdrawiam wszystkich autorów, którzy wytrwali i dalej są z nami :-)
Ostatnio zmieniony: 2012-03-08 12:00:50
Super! Twoje porady są bardzo oryginalne i zaskakujące. Pozdrawiam gliwicka
Ostatnio zmieniony: 2012-03-08 20:44:06
Dzięki gliwicka postaram się jak zwykle przyjemnie zaskakiwać :-) p.s Twoje porady to również istna rewelacja ! Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2012-03-09 08:47:05
Minął kwartał od założenia tego tematu. Może więc czas na choćby kilka jakichś 'ogólników' dla tych Użytkowników którzy nie uczestniczą w dyskusjach na GoogleGroups? Czy po prostu może akcja zmian na Portalu stała się już nieaktualna?....
Ostatnio zmieniony: 2012-03-18 05:15:34
Witaj, Temat jest jak najbardziej aktualny. W ten piątek złożony został wniosek o dotację, dzięki której zamierzam rozwinąć portal. Jest gotowa pełna specyfikacja zmian, rozmawiam z potencjalnymi wykonawcami (programistami). Nie uzależniam rozwoju od otrzymania dotacji, ale muszę jeszcze trochę poczekać, zanim prace ruszą. Ale ruszą na 100%.
Każdy, kto chciałby dołączyć do forum, o którym wspomniałaś: proszę pisać na kontakt (at) zaradni.pl. Co prawda na forum obecnie niewiele się dzieje (po dyskusjach na najważniejsze tematy), ale można zapoznać się ze szczegółami. Więcej na pewno będzie się działo, gdy prace ruszą na dobre.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-18 23:51:01
:) Skoro więc "prace nie ruszyły jeszcze na dobre" a "na forum obecnie niewiele się dzieje" to pozwolę sobie tutaj przedstawić moją malutką sugestię. Dotyczy ona operacji dodawania - a właściwie to tworzenia porady na stronie. Chodzi mi o to by proces ten oprzeć o jakiś edytor tupu WYSIWYG - przykładowo HTMLArea, FCKeditor czy też TinyMCE. Użytkownik pisząc wówczas swoją publikację miałby większy wpływ na efekt końcowy danej porady - hiperłącza, formatowanie tekstu, animacje .gif, kolor tekstu czy też jego tło, itp. Oczywiście rozumiem że zastosowanie takich edytorów zależne jest od różnych 'niuansów techniczych' danego edytora oraz samej strony, jednak myślę iż prace tworzone w ten sposób zyskałyby znacznie na atrakcyjności oraz 'przejrzystości' - może więc warto pomyśleć nieco nad taką ewentualnością?... Miałabym jeszcze może "trzy grosze" co do systemu wystawiania ocen dla danej porady oraz w kwestii dodawania komentarzy (Czytelnik zalogowany/niezalogowany) - ale póki co to może tylko tyle.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-19 22:29:54
Tego typu rozwiązanie było oczywiście brane pod uwagę. Treści dzięki temu mogłyby być czytelniejsze, jednak: - istniałoby ryzyko nadużywania tych funkcji, co miałoby efekt odwrotny (tj. teksty byłyby mniej czytelne, gorzej by wyglądały), - w przypadku wprowadzenia różnych kolorów treści nie byłyby ze sobą spójne.
W nowej wersji na pewno będzie można dodawać nagłówki kroków, być może będzie też więcej opcji formatowania (np. dodanie listy, czcionka pogrubiona, kursywa, linki). Na pewno nie będzie można zmieniać kolorów. Innymi słowy, prawdopodobnie będą nowe funkcje formatowania tekstu, jednak będą mocno ograniczone w celu zachowania spójności i przejrzystości portalu.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-22 10:49:16
Dzięki za info - wgląda to całkiem pozytywnie :) A może jeszcze jakiś przybliżony termin przewidywany dla nowej odsłony Portalu? Termin orientacyjny i oczywiście niezobowiązujący.
Ostatnio zmieniony: 2012-04-02 15:18:04
Podpisuję się pod użytkownikiem ASYA - kiedy zacznie funkcjonować nowy obraz portalu zaradni.pl ?
Ostatnio zmieniony: 2012-02-02 10:05:22
Ostatnio zmieniony: 2012-03-08 12:00:50
Ostatnio zmieniony: 2012-03-08 20:44:06
p.s Twoje porady to również istna rewelacja !
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2012-03-09 08:47:05
Może więc czas na choćby kilka jakichś 'ogólników' dla tych Użytkowników którzy nie uczestniczą w dyskusjach na GoogleGroups?
Czy po prostu może akcja zmian na Portalu stała się już nieaktualna?....
Ostatnio zmieniony: 2012-03-18 05:15:34
Temat jest jak najbardziej aktualny. W ten piątek złożony został wniosek o dotację, dzięki której zamierzam rozwinąć portal. Jest gotowa pełna specyfikacja zmian, rozmawiam z potencjalnymi wykonawcami (programistami). Nie uzależniam rozwoju od otrzymania dotacji, ale muszę jeszcze trochę poczekać, zanim prace ruszą. Ale ruszą na 100%.
Każdy, kto chciałby dołączyć do forum, o którym wspomniałaś: proszę pisać na kontakt (at) zaradni.pl.
Co prawda na forum obecnie niewiele się dzieje (po dyskusjach na najważniejsze tematy), ale można zapoznać się ze szczegółami. Więcej na pewno będzie się działo, gdy prace ruszą na dobre.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-18 23:51:01
Dotyczy ona operacji dodawania - a właściwie to tworzenia porady na stronie.
Chodzi mi o to by proces ten oprzeć o jakiś edytor tupu WYSIWYG - przykładowo HTMLArea, FCKeditor czy też TinyMCE. Użytkownik pisząc wówczas swoją publikację miałby większy wpływ na efekt końcowy danej porady - hiperłącza, formatowanie tekstu, animacje .gif, kolor tekstu czy też jego tło, itp.
Oczywiście rozumiem że zastosowanie takich edytorów zależne jest od różnych 'niuansów techniczych' danego edytora oraz samej strony, jednak myślę iż prace tworzone w ten sposób zyskałyby znacznie na atrakcyjności oraz 'przejrzystości' - może więc warto pomyśleć nieco nad taką ewentualnością?...
Miałabym jeszcze może "trzy grosze" co do systemu wystawiania ocen dla danej porady oraz w kwestii dodawania komentarzy (Czytelnik zalogowany/niezalogowany) - ale póki co to może tylko tyle.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-19 22:29:54
Treści dzięki temu mogłyby być czytelniejsze, jednak:
- istniałoby ryzyko nadużywania tych funkcji, co miałoby efekt odwrotny (tj. teksty byłyby mniej czytelne, gorzej by wyglądały),
- w przypadku wprowadzenia różnych kolorów treści nie byłyby ze sobą spójne.
W nowej wersji na pewno będzie można dodawać nagłówki kroków, być może będzie też więcej opcji formatowania (np. dodanie listy, czcionka pogrubiona, kursywa, linki). Na pewno nie będzie można zmieniać kolorów. Innymi słowy, prawdopodobnie będą nowe funkcje formatowania tekstu, jednak będą mocno ograniczone w celu zachowania spójności i przejrzystości portalu.
Ostatnio zmieniony: 2012-03-22 10:49:16
A może jeszcze jakiś przybliżony termin przewidywany dla nowej odsłony Portalu? Termin orientacyjny i oczywiście niezobowiązujący.
Ostatnio zmieniony: 2012-04-02 15:18:04
Ostatnio zmieniony: 2012-04-04 12:57:54