Spamersko się robi - pewnie dlatego dzieci/młodzież osiągają lepsze wyniki na krótką metę w zarabianiu przez internet - nie mają aż takich skrupułów do spamowania i pisania ewidentnej nieprawdy typu "zarobisz 15 tys tylko prześlij 5zł na... (przykład)". To co się wpuszcza do netu zostaje tam do końca świata i o jeden dzień dłużej. Nie istnieje też coś takiego jak anonimowość w necie. Może jestem za stary na tego typu numery... =) Co do autosurfów gdzieś na grupie pomocy było napisane, że tego typu ruch nie jest zliczany. W sumie nie wiem dlaczego - sztuczne nabijanie punktów przez automaty i budowanie jakiś struktur na wykopie to dla mnie osobiście jedno i to samo - nabijanie sztucznego i bezwartościowego ruchu z punktu widzenia portalu dla kasy. Umieszczenie lina na wykopie do ciekawej porady mającej dużo normalnego ruchu i wysokie noty ok, ale wrzucanie wszystkiego na wykop to ewidentne spamowanie jak dla mnie. Oczywiście nic chciałem nikogo urazić - to moja prywatna i subiektywna opinia.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 12:22:23
Znalazłem ten fragment o autosurfach: http://www.zaradni.pl/grupa/czytaj/8,214,zakaz_uzywania_programow_autosurf
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 12:30:25
więcej humoru życzę, panie Dawidzie - to nie jest spamerstwo, tylko taki żartobliwy marketing, co większość jak widzę rozumie - spamerstwo to by było, gdyby takich tematów było setki dziennie, albo umieszczanie tego samego tekstu na setkach czy tysiącach stron czy forów - a tu każdy przecież sam pisze, a że komuś się przekaz nie podoba, to oczywiście - ma prawo, ma prawo. Sam osobiście jestem zagorzałym przeciwnikiem spamu, czego dowód dałem pisząc już dawno poradę: http://www.zaradni.pl/porada/3274,jak_promowac_swoje_strony_w_internecie_by_nie_byc_posadzonym_o_spam
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 13:20:19
Aż tak stary nie jestem =] żeby od razu "Pan", nie chodziło mi konkretnie o założenie tematu i przy okazji promowanie swoich porad - to było sprytne i jak najbardziej ok - teraz wrzucasz drugą poradę dotyczącą tematu i też jest ok. Chodziło mi bardziej o wykorzystanie wykopu i budowanie piramid - temat, który ostatnio się tu pojawia. Humor spoko, jak najbardziej, porady w stylu "jak ujędrnić piersi?" a w poradzie przepis jak zrobić piersi z grilla, żeby były bardziej soczyste (nie wiem czy jest taka porada) uznałbym za conajmniej ciekawy. Po prostu uważam, że jest bardzo cienka linia między humorem, marketingiem, e-reklamą a spamem.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 13:57:44
pioker pisze: "spamerstwo to by było, gdyby takich tematów było setki dziennie, albo umieszczanie tego samego tekstu na setkach czy tysiącach stron czy forów" Spam to każda niechciana reklama, nie zależnie od ilości. Jeżeli wchodzę na jakąś poradę a okazuje się one czymś zupełnie innym i straciłem na tym czas - to niestety ale jest to spam. Pamiętajmy, że coś co jest śmieszne dla autora dowcipu nie zawsze jest śmieszne dla jego ofiary.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 21:22:46
A co to jest "chciana reklama"? W życiu swym całym nie widziałem żadnej chcianej reklamy!!
A co do tematu. RobertCh wrócił na pierwsze miejsce! Brawo!
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 13:23:08
> @pioker: > A co to jest "chciana reklama"? W życiu swym całym nie widziałem żadnej chcianej reklamy!! > > A co do tematu. RobertCh wrócił na pierwsze miejsce! Brawo! >
Jak się zastanawiasz co kupić i ktoś ci podpowiada i jesteś z tej podpowiedzi zadowolony - to jest chciana reklama. Nie korzystałeś nigdy z ulotki np. pizzerii?
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 15:06:04
Hahaha, ale się uśmiałem czytając ten temat:)
Brawo dla pomysłodawcy ;)
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 15:42:06
Fakt, ale i zobaczenie, że nie byłeś pierwszy było dla mnie pewnym szokiem, bo już się przyzwyczaiłam do tego widoku :) Pozdrawiam
Co do autosurfów gdzieś na grupie pomocy było napisane, że tego typu ruch nie jest zliczany. W sumie nie wiem dlaczego - sztuczne nabijanie punktów przez automaty i budowanie jakiś struktur na wykopie to dla mnie osobiście jedno i to samo - nabijanie sztucznego i bezwartościowego ruchu z punktu widzenia portalu dla kasy. Umieszczenie lina na wykopie do ciekawej porady mającej dużo normalnego ruchu i wysokie noty ok, ale wrzucanie wszystkiego na wykop to ewidentne spamowanie jak dla mnie.
Oczywiście nic chciałem nikogo urazić - to moja prywatna i subiektywna opinia.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 12:22:23
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 12:30:25
Sam osobiście jestem zagorzałym przeciwnikiem spamu, czego dowód dałem pisząc już dawno poradę:
http://www.zaradni.pl/porada/3274,jak_promowac_swoje_strony_w_internecie_by_nie_byc_posadzonym_o_spam
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 13:20:19
Humor spoko, jak najbardziej, porady w stylu "jak ujędrnić piersi?" a w poradzie przepis jak zrobić piersi z grilla, żeby były bardziej soczyste (nie wiem czy jest taka porada) uznałbym za conajmniej ciekawy.
Po prostu uważam, że jest bardzo cienka linia między humorem, marketingiem, e-reklamą a spamem.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 13:57:44
Spam to każda niechciana reklama, nie zależnie od ilości. Jeżeli wchodzę na jakąś poradę a okazuje się one czymś zupełnie innym i straciłem na tym czas - to niestety ale jest to spam. Pamiętajmy, że coś co jest śmieszne dla autora dowcipu nie zawsze jest śmieszne dla jego ofiary.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-24 21:22:46
A co do tematu. RobertCh wrócił na pierwsze miejsce! Brawo!
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 13:23:08
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 15:06:04
Brawo dla pomysłodawcy ;)
Ostatnio zmieniony: 2011-01-02 15:42:06
Ostatnio zmieniony: 2011-01-03 10:08:53