Dyskusja na temat

Liczba odsłon

Vickey,

Twoje porady są ciekawe i na pewno z czasem zyskają na popularności. Prawdą jest także, że popularność warto wspierać np w mediach społecznościowych, na forach, etc.

Po drugie, powinnaś myśleć bardziej długoterminowo. Są porady, które już od ponad 2 lat zarabiają dla Autorów. Także to weź pod uwagę.

Prawdą jest, że na Zaradni.pl nie zarabia się w prosty sposób i szybko znacznych kwot. Regularnie przeznaczamy 50% przychodów portalu na wynagrodzenia Autorów i uważam, że to jest fair.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-17 13:58:37

Dziękuję. System rozliczania z autorami jest jak najbardziej fair. Zdaję sobie sprawę, że trzeba na początku zainwestować sporo czasu i energii, by znaleźć się w czołówce autorów, ale bezterminowe przychody za raz wykonaną pracę są motywujące. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-17 19:16:54

a jak to jest z tym dowodem osobistym??????bo juz jakis czas tu jestem i zero zarobków.czy bede miala odsłonione moje zarobki?jak tak to kiedy mogę sie tego spodziewac???

Ostatnio zmieniony: 2012-06-11 06:48:04

Julka84, zarobki dotyczą tylko i wyłącznie porad, które przeszły weryfikację. Na razie weryfikacją danych (przesłaniem dowodu osobistego) się nie przejmuj, raczej skoncentruj się na pisaniu dobrych porad, które pozwolą Ci zacząć zarabiać.

Ostatnio zmieniony: 2012-06-11 09:10:34

no dobrze.a dlaczego jeszcze moje konto jest puste????napisałam 4 porady, ktore nie zostały przyjete i co dalej?

Ostatnio zmieniony: 2012-06-11 13:18:39

Marcinie,
mam pytanie odnośnie liczby odsłon przy poradach. Zauważyłam, że zbliżona liczba odsłon przykładowo w dwóch, różnych porada ma znacząco różne zarobki czy nie powinny być one porównywalne? Z czego to wynika? Rozumiem, że, jak różnica jest znaczna, to i zarobek jest inny, ale w takich przypadkach, że jest kilka więcej lub mniej odsłon, czyżby aż tak się to różniło? Proszę o info. Pozdrawiam gliwicka

Ostatnio zmieniony: 2012-06-11 19:25:00

Julka84, aby porada zaczęła zarabiać musi przejść weryfikację, czyli musi zgodna z zasadami Zaradni.pl (pisałem ci o tym mailowo). Tylko takie porady mają zarobki.

Gliwicka,
Może tak być, że różne porady mają różne zarobki (w stosunku do liczby odsłon). Może to wynikać z dwóch przyczyn. Po pierwsze w różnych tygodniach są różne stawki (w zależności od zarobku portalu), więc 1000 odsłon w jednym tygodniu może być więcej warte niż 1000 odsłon w kolejnym. Domyślam się, że różne porady mogą mieć najwięcej odwiedzin w różnych okrasach.
Najlepiej by było, gdybyś napisała mi na maila, o które dokładnie porady chodzi, to się im dokładnie przyjrzę.

Ostatnio zmieniony: 2012-06-12 13:18:41

ale co z tymi wyplatami na konto??i czy wogule beda????????i czy faktycznie jest potrzebny dowod????

Ostatnio zmieniony: 2012-06-12 14:14:14

Jeśli chodzi o zarobki poszczególnych porad to myślę, że wiem o co chodzi:
w okresie zimowym większą popularnością cieszyły się porady typu "jak odmrozić zamek" a teraz ,w okresie letnim, ta porada nie cieszy się popularnością, ma mniej odsłon a tym samym nie zarabia na reklamach więc są z niej mniejsze dochody albo wręcz nie ma ich wcale /bo kto teraz czyta o zamrożonym zamku/. Czy ja dobrze rozumiem ?

Ostatnio zmieniony: 2012-06-12 22:22:21

No tak, masz rację. Poza tym do tego dochodzi jeszcze czynnik różnych zarobków portalu w różnych okresach.

Ostatnio zmieniony: 2012-06-13 15:50:27

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 04.05.2012
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem