Dyskusja na temat

Akceptacja porad

W sprawie akceptacji, to przyznam, że mi doskwiera niemożność edycji po kliknięciu publikuj. Tak się składa, że nie raz mi się już zdarzyło zapomnieć dołączyć zdjęcia do porady... no i nie mogę. Muszę czekać na weryfikację, potem dodać fotę - i znowu czekać na weryfikację :-)

Ostatnio zmieniony: 2010-11-05 10:19:33

Podczas przesyłania porad do akceptacji przydałaby się opcja wpisywania uwag autora kierowanych do obsługi. Ułatwiło by to pracę osobie sprawdzającej, na przykład wtedy gdy porada istnieje już sobie jakiś czas w serwisie a autor chce dokonać drobnej zmiany - zauważy literówkę lub doda zdjęcie, można by w takich uwagach napisać co się zmieniło.

Ostatnio zmieniony: 2010-11-05 19:16:04

Odnawiam temat z dwóch postów przed tym. Kliknąłem "publikuj" i widzę, że porada nie ma tytułu :-)... I nie wiem co się stało, a już nic nie mogę zrobić :-)

Ostatnio zmieniony: 2010-12-15 15:51:00

Witam! Proszę sprawdzić teraz na portalu: główna/najnowsze - czy to chodzi o jedną z tych porad? Jeśli nie, to prosimy o przesłanie screenu lub nr porady na kontakt@zaradni.pl. Pozdrawiamy:)

Ostatnio zmieniony: 2010-12-15 16:12:41

Chodziło o poradę:
http://www.zaradni.pl/porada/3902,jak_dodac_do_aukcji_allegro_galerie_wielu_zdjec_za_darmo
Widzę, że nic nie ubyło na szczęście. Dzięki

Ostatnio zmieniony: 2010-12-15 16:46:53

Mam pytanie do następującego ustępu:
MarcinKrejza: "zarabianie na treści, do której nie ma się praw autorskich nie jest możliwe".

Są strony w sieci, np. sxc.hu czy morguefile.com, które pozwalają na bezpłatne używanie gromadzonych tam grafik do celów dowolnych. Działa to tak, że autor, który wysyła zgadza się z regulaminem, w którym jest mowa, że się zgadza na używanie swych prac przez innych czy to prywatnie czy do celów komercyjnych.

Naturalnie nie mam do tych prac praw, ale też mam przyzwolenie na korzystanie z ich.

pytanie jest oczywiste: co złego w korzystaniu z tych prac? nie jestem w stanie zrobic swojego zdjęcia do każdej porady

Ostatnio zmieniony: 2010-12-17 09:11:29

Oczywiście możesz za darmo korzystać z podanych wyżej źródeł ale masz obowiązek podać link do właściwego pliku. Inaczej jest to łamanie praw autorskich.

Natomiast nie wszystkie strony pozwalają na wykorzystywanie np.grafik nawet po podaniu linku do źródła.

Ostatnio zmieniony: 2010-12-17 13:24:05

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 14.09.2010
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem