Jak stosować pyłek kwiatowy?

Spożywanie pyłku kwiatowego to naturalny sposób na uzupełnienie w organizmie najważniejszych witamin i mikroelementów.

1

Pyłek kwiatowy znoszony przez pszczoły do uli to bogate źródło aminokwasów, mikroelementów i witamin. Ma on postać różnokolorowych granulek, które w mowie potocznej określane są, jako obnóża. Pyłek wykazuje liczne, cenne właściwości lecznicze i wzmacniające.


2

Pyłek kwiatowy zawiera wiele cennych składników takich jak: mangan, chrom, tytan, miedź, pallad, antymon, wolfram, wanad, cynk, kobalt, iryd i molibden. Są w nim także witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, D, E, K, PP. Pyłek wykazuje także działanie hamujące rozwój bakterii, które zawdzięcza zawartości fitocydów i olejków eterycznych.


3

Kiedy warto stosować pyłek kwiatowy?
-dla wzmocnienia organizmu i poprawy odporności
-przy schorzeniach wątroby i układu pokarmowego
-w przypadku anemii u dzieci
-wyczerpanie organizmu
-wysoki poziom stresu
-zapobiegawczo przeciw miażdżycy
-dla poprawy apetytu
-aby poprawić przemianę materii
-podczas leczenia depresji i nerwic
-wspomaga leczenie cukrzycy obniżając poziom cukru we krwi
-dla poprawy kondycji włosów i paznokci
-powrót do zdrowia po ciężkiej chorobie.


4

Jak stosować?
Dzienna dawka dla dorosłych to 10 do 20 gramów pyłku. Dzieciom należy podawać połowę tej dawki. Po 4 tygodniach spożywania pyłku należy robić 2 tygodnie przerwy.


5

Sposób przygotowania:
Odmierzoną porcję pyłku należy zalać ½ szklanki letniej, przegotowanej wody. Po kilku godzinach należy zamieszać i wypić (najlepiej 1 godzinę przed posiłkiem). Przechowywać można go w lodówce przez okres do 1 roku. Pyłek można także spożywać w połączeniu z miodem.


6

Gdzie kupić?
Pyłek kwiatowy można nabywać w aptekach, sklepach zielarskich, sklepach internetowych oraz od sprzedawców na bazarach. 100 g pyłku można kupić już za 6 zł.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 15.02.2013

Komentarze

Nie przyszłoby mi do głowy, że można stosować pyłek kwiatowy. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2013-02-20 07:58:18

super porada, gratuluję

Ostatnio zmieniony: 2013-02-19 14:50:02

Naturalny składnik bez konserwantów, do domowej apteczki zapisuję. Pozdrawiam, dawno nie było Cię.

Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 22:34:32

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj