Jak rozpalić grilla bez podpałki?

Jesteś w domu - masz ochotę na grilla? Nie brakuje Tobie niczego oprócz..... podpałki? Jest pewien sposób aby poradzić sobie z rozpaleniem węgla...

  • Metalowe szczypce do grilla.
  • Kuchenka gazowa.
  • Metalowa szufelka.
1

Wybieramy największy kawałek węgla (względnie brykietu).


2

Kładziemy węgiel na palniku kuchenki gazowej.


3

Zapalamy gaz i czekamy około 3-5 minut. Węgiel po tym czasie powinien być częściowo rozżarzony.


4

Wyłączamy gaz i za pomocą metalowych szczypiec (mogą być te od chwytania mięsa na grillu) przenosimy bryłę na palenisko grilla.
Dla bezpieczeństwa najlepiej węgiel przenosić na metalowej szufelce.


5

Przysypujemy gorącą bryłę węglem i rozdmuchujemy palenisko.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.07.2012

Komentarze

Skorzystam z porady :)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-17 13:09:54

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj