Jak rozpalić grilla bez podpałki?
Jesteś w domu - masz ochotę na grilla? Nie brakuje Tobie niczego oprócz..... podpałki? Jest pewien sposób aby poradzić sobie z rozpaleniem węgla...
- • Metalowe szczypce do grilla.
- • Kuchenka gazowa.
- • Metalowa szufelka.
1
Wybieramy największy kawałek węgla (względnie brykietu).
2
Kładziemy węgiel na palniku kuchenki gazowej.
3
Zapalamy gaz i czekamy około 3-5 minut. Węgiel po tym czasie powinien być częściowo rozżarzony.
4
Wyłączamy gaz i za pomocą metalowych szczypiec (mogą być te od chwytania mięsa na grillu) przenosimy bryłę na palenisko grilla.
Dla bezpieczeństwa najlepiej węgiel przenosić na metalowej szufelce.
5
Przysypujemy gorącą bryłę węglem i rozdmuchujemy palenisko.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Skorzystam z porady :)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-17 13:09:54
Dodaj komentarz