Jak zrobić sałatkę z czerwonej fasoli i ananasa?
Sałatka w miarę prosta w wykonaniu i jednocześnie bardzo sycąca.
1
Składniki:
150 g czerwonej fasoli
1 puszka ananasów
½ pora
1 duża pierś kurczaka
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
2
Sposób wykonania:
Czerwoną fasolę dzień wcześniej moczyć przez noc, następnie gotować ok. 1 godziny. Można również użyć fasoli z puszki. Ugotować pierś kurczaka, po ostygnięciu drobno pokroić. Pora pokroić w półtalarami, ananasa po odsączeniu pokroić w drobną kostkę. Całość wymieszać z 2 łyżkami majonezu i przyprawić.
3
opis porady
• Przeczytaj teraz:
Galeria

Komentarze
ciekawy przepis
Ostatnio zmieniony: 2013-01-28 09:39:39
Dodaj komentarz