Smaczna sałatka ogórkowo-cukiniowa na zimę

Sezon ogórkowo-cukiniowy w pełni więc polecam tanią /zwłaszcza jeśli ktoś ma własne warzywa/, prostą w przygotowaniu a przede wszystkim pyszną sałatkę do słoików. W zimie doskonale zastąpi surówkę do dań obiadowych, będzie też smacznym dodatkiem do kanapek.

Krok 3 z 4

Po tym czasie do dużego garnka wlewamy olej, ocet dodajemy...

Po tym czasie do dużego garnka wlewamy olej, ocet dodajemy cukier, ziele angielskie, liście laurowe i zagotowujemy. Warzywa odciskamy z wody/ soków które puściły i przekładamy do garnka z zalewą. Od czasu do czasu mieszając gotujemy ok. 10 min - tzn. do czasu aż warzywa stracą żywy zielony kolor.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 03.08.2016

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj