Prosty przepis na pyszne tosty z pastą pieczarkową

W weekendy, kiedy można sobie pozwolić na niespieszne celebrowanie śniadań, warto przygotować coś bardziej wyszukanego, niż zwykłe kanapki. Jedną z propozycji mogą być chrupiące tosty z pastą z pieczarek oraz serem żółtym i szynką. Są proste w przygotowaniu i wyborne w smaku.

  • 3 pieczarki
  • pół cebuli
  • kilka kromek chleba tostowego
  • masło
  • kilka plastrów żółtego sera (może być tez starta mozarella),
  • kilka plastrów ulubionej szynki,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka w proszku.
1

Przygotowanie pasty z pieczarek

Przygotowanie pasty z pieczarek Do pasty pieczarkowej używam kapeluszy i nóżek grzybów

Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Smażyć na maśle, aż z grzybów wyparuje woda a cebulka zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką w proszku.


2

Przygotowanie chleba

Przygotowanie chleba Najlepsze do tostów jest pieczywo tostowe, choć można użyć także zwykłego chleba.

Kromki chleba tostowego smarować masłem, najlepiej z obu stron.


3

Nakładanie składników

Nakładanie składników

Na posmarowane masłem kromki wykładać porcje pasty pieczarkowej.


4

Końcowy etap przygotowania

Końcowy etap przygotowania Dobór składników to kwestia indywidualnych upodobań.

Na pastę z grzybów nakładać plastry szynki i ser żółty.


5

Zapiekanie

Zapiekanie Pastą pieczarkowa można też nadziewać krokiety, pierogi i pyzy.

Tosty zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez mniej więcej 15 minut, aż chleb zbrązowieje a ser się roztopi.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 01.12.2013

Komentarze

fajny przepis
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj