Prosty przepis na pyszne tosty z pastą pieczarkową
W weekendy, kiedy można sobie pozwolić na niespieszne celebrowanie śniadań, warto przygotować coś bardziej wyszukanego, niż zwykłe kanapki. Jedną z propozycji mogą być chrupiące tosty z pastą z pieczarek oraz serem żółtym i szynką. Są proste w przygotowaniu i wyborne w smaku.
- • 3 pieczarki
- • pół cebuli
- • kilka kromek chleba tostowego
- • masło
- • kilka plastrów żółtego sera (może być tez starta mozarella),
- • kilka plastrów ulubionej szynki,
- • sól,
- • pieprz,
- • słodka papryka w proszku.
Przygotowanie pasty z pieczarek

Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Smażyć na maśle, aż z grzybów wyparuje woda a cebulka zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką w proszku.
Przygotowanie chleba

Kromki chleba tostowego smarować masłem, najlepiej z obu stron.
Nakładanie składników

Na posmarowane masłem kromki wykładać porcje pasty pieczarkowej.
Końcowy etap przygotowania

Na pastę z grzybów nakładać plastry szynki i ser żółty.
Zapiekanie

Tosty zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez mniej więcej 15 minut, aż chleb zbrązowieje a ser się roztopi.
Dodaj komentarz