Jak zrobić szybkie i przepyszne racuchy z jabłkiem?

Przepis jest prosty do zapamiętania bo prawie wszystkiego używamy po 2 jednostki. Jedynie jabłka mnożymy razy dwa, zaś proszek do pieczenia (aby były pulchne) dzielimy na dwa.

  • 4 jabłka średniej wielkości (jeśli lubimy dużo jabłek w racuchach)
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 czubate łyżki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
1

Wyrabiamy ciasto: mieszamy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Możemy dodać 2-3 krople aromatu jeśli tylko go lubicie.


2

Następnie obieramy jabłka i kroimy w małe (max. 3cm) i dość cienkie (około 0,5cm) plasterki.
Wrzucamy je do wyrobionego wcześniej ciasta.


3

Podgrzewamy patelnię najlepiej teflonową, gdyż nie trzeba przy jej użyciu smażyć na oleju.
I smażymy racuchy (wielkości ok 10cmx10cm - lub jakie kto woli) na średnim ogniu, około minuty z każdej strony.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 30.07.2012

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj