Jak zrobić szybką, tanią i smaczną sałatkę z tuńczyka?
Przepis na bardzo smaczną i tanią sałatkę z tuńczyka. Na jej przygotowanie potrzebujemy około 15 minut, czyli tyle ile gotuje się ryż.

Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- 2 puszki tuńczyka - najlepiej sałatkowy w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy
- majonez - wg uznania
- sól, pieprz
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę odsącz z zalewy, przesyp do miski.
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka - jeśli mamy tuńczyka w sosie własym to dodajemy całą zawartość puszki.
W przypadku ryby w oleju, olej wylewamy.
Całość popieprzyć i lekko posolić - pamiętajmy, że tuńczyk jest słony.
Ugotowany ryż odsączyć, przestudzić, wsypać do kukurydzy i tuńczyka.
Dodać majonezu wg upodobań - ja dodaję trzy łyżki stołowe.
Całość wymieszać i ewentualnie jeszcze dosolić.
Jeśli czas na to pozwala miskę włożyć na 15 minut do lodówki.
Sałatka z tuńczyka gotowa! Smacznego!
Do sałatki można dodać paprykę pokrojoną w kostkę, albo zielony groszek.
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-08-14 17:12:35
Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 15:00:11
Ostatnio zmieniony: 2011-03-18 20:13:27
Ostatnio zmieniony: 2010-12-28 16:19:00
Ostatnio zmieniony: 2010-10-28 15:01:54
Ostatnio zmieniony: 2010-08-20 18:50:46
Ostatnio zmieniony: 2010-08-20 14:39:22
Dodaj komentarz