Jak zrobić schaboszczaka?

Przepis na staropolski hit będący praktycznie daniem narodowym; panie i panowie: przedstawiam - kotlety schabowe.

  • schab bez kości,
  • jajka,
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
  • bułka tarta,
  • olej
1

Przygotuj składniki:
- schab bez kości ok. 50 dag
- jajka 2 szt.
- bułka tarta
- sól, pieprz
- przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)
- olej


2

Mięso pokrój na plasterki mniej więcej 0,5-1cm grubości i rozbij tłuczkiem, ewentualnie pokrój na trochę cieńsze plasterki bez rozbijania - kotlety będą wtedy odrobinę twardsze.


3

Przygotuj 2 miski lub talerze do zupy ,w jednym roztrzep jajka z pierzem, solą i ewentualnie przyprawą do kurczaka; do drugiego talerza nasyp bułkę tartą.


4

Obtocz kotlety (w sumie przyszłe kotlety) w jajku z przyprawami, a następnie w bułce tartej.


5

Kotlety w takiej panierce usmaż na oleju z dwóch stron.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 17.12.2010

Komentarze

dobre

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:31:09

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj