Jak zrobić sałatkę z ryby konserwowej?
Ryba konserwowa nie zawsze zadowoli nasze podniebienie, dlatego możemy urozmaicić ją smakowo i zrobić pyszną sałatkę
- • puszka ryby konserwowej w pomidorze (mogą być różne rodzaje ryby)
- • 1 mała cebula
- • 1 ogórek konserwowy
- • 1 małe jabłko
- • 1/2 małej papryki
- • 1 jajko
- • 1 łyżka majonezu
- • pieprz
- • w miarę potrzeby sól i keczup

Rybę konserwową w pomidorze wyłóż do miski i rozdrobnij widelcem.

Pokrój w drobną kostkę cebulę i ogórka konserwowego

Następnie pokrój w kostkę paprykę czerwoną, a najlepiej gdyby to była papryka mieszana tzn. żółta i czerwona

Jajko ugotuj na twardo, pokrój i dołóż do sałatki.Następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę słodkie jabłko (najlepiej gruszkowe)

Do sałatki dodaj łyżkę majonezu, dopraw pieprzem i całość dokładnie wymieszaj. W miarę potrzeby możesz dodać trochę keczupu i soli.

Taką sałatką możesz obłożyć kanapkę i zapewniam, że jest smaczna
Uwagi i spostrzeżenia
- •Do sałatki możesz dodać również kukurydzę konserwową
- •Możesz użyć różne rodzaje ryby w pomidorze, np. szprot, śledź, dorsz itp.
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:50:45
Ostatnio zmieniony: 2011-04-04 20:39:19
Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 15:25:22
Ostatnio zmieniony: 2011-03-01 10:21:35
Dodaj komentarz