Jak zrobić sałatkę owocowo - warzywną?

Kilka lat temu przez kilkanaście dniu gościłam u siebie w domu szwagierkę z rodziną. Zrobiła pyszną sałatkę na urodziny swojej córki, które przypadały akurat w dniach jej pobytu u mnie. Może jeszcze komuś przypadnie do gustu?

  • 1 puszka ananasa
  • 2 duże pory
  • 2 duze jabłka
  • 6 jaj
  • 6 grubych plastrów szynki gotowanej
  • 1 słoik selera
  • 1/2 słoika majonezu
1

W szklanej misce układamy następujące warstwy:
- pory - drobno pokrojone
- jabłka - pokrojone w duże plastry (wcześniej obrane ze skórki, pokrojone na ćwiartki)
- jajka - pokrojone w talarki (wcześniej ugotowane na twardo)
- ananas - pokrojony w drobną kostkę
- szynka gotowana - grube plastry pokrojone na 2-centymetrowe paski
- seler ze słoika - osączony z zalewy
- majonez


2

Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.


3

Wymieszać bezpośrednio przed podaniem.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Najlepiej smakuje schłodzona!

  • Ważne, by wymieszać ja dopiero tuż przed podaniem!


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 14.07.2012

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj