Jak zrobić sałatkę owocowo - warzywną?
Kilka lat temu przez kilkanaście dniu gościłam u siebie w domu szwagierkę z rodziną. Zrobiła pyszną sałatkę na urodziny swojej córki, które przypadały akurat w dniach jej pobytu u mnie. Może jeszcze komuś przypadnie do gustu?
- • 1 puszka ananasa
- • 2 duże pory
- • 2 duze jabłka
- • 6 jaj
- • 6 grubych plastrów szynki gotowanej
- • 1 słoik selera
- • 1/2 słoika majonezu
1
W szklanej misce układamy następujące warstwy:
- pory - drobno pokrojone
- jabłka - pokrojone w duże plastry (wcześniej obrane ze skórki, pokrojone na ćwiartki)
- jajka - pokrojone w talarki (wcześniej ugotowane na twardo)
- ananas - pokrojony w drobną kostkę
- szynka gotowana - grube plastry pokrojone na 2-centymetrowe paski
- seler ze słoika - osączony z zalewy
- majonez
2
Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
3
Wymieszać bezpośrednio przed podaniem.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Najlepiej smakuje schłodzona!
- •Ważne, by wymieszać ja dopiero tuż przed podaniem!
Dodaj komentarz