Jak zrobić pyszny sos tatarski?

Sos tatarski idealnie nadaję się do mięs czy pasztetów. Przygotujesz go w bardzo prosty sposób. Gwarantuję, że z mojego przepisu zawsze wyjdzie pyszny.

  • 2 jajka
  • 5 marynowanych grzybów
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 białe cebule
  • 2 kawałki marynowanej papryki
  • do smaku sól i pieprz
  • pietruszka do dekoracji
  • 2-3 łyżki majonezu
1

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.


2

W drobną kostkę pokrój jajka, ogórki konserwowe, cebulę, marynowane grzybki i marynowaną paprykę.
Wszystkie składniki wymieszaj.


3

Dodaj majonez.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz udekorować pietruszką.
Gotowe!


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Sos najlepiej smakuje schłodzony.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 05.01.2011

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj