Jak zrobić pyszny sos tatarski?
Sos tatarski idealnie nadaję się do mięs czy pasztetów. Przygotujesz go w bardzo prosty sposób. Gwarantuję, że z mojego przepisu zawsze wyjdzie pyszny.
- • 2 jajka
- • 5 marynowanych grzybów
- • 3 ogórki konserwowe
- • 3 białe cebule
- • 2 kawałki marynowanej papryki
- • do smaku sól i pieprz
- • pietruszka do dekoracji
- • 2-3 łyżki majonezu
1
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
2
W drobną kostkę pokrój jajka, ogórki konserwowe, cebulę, marynowane grzybki i marynowaną paprykę.
Wszystkie składniki wymieszaj.
3
Dodaj majonez.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz udekorować pietruszką.
Gotowe!
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Sos najlepiej smakuje schłodzony.
Dodaj komentarz