Jak zrobić pyszne drobiowe roladki?
Drobiowe roladki to szybki sposób na pyszny obiad. Soczyste i chrupiące. Zapoznaj się z moim przepisem.
- • 4 filety z piersi kurczaka
- • 250g szpinaku
- • 15ml białego wytrawnego wina
- • 180g twarożku
- • 150g mąki pszennej
- • 40ml oleju
- • 25g masła
- • do smaku sól i pieprz
1
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy i skrapiamy częścią wina. Odstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.
2
W ty czasie opłukujemy szpinak i gotujemy go 4 min. Odcedzony drobniutko kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie skrapiamy resztą wina.
3
Z opakowania wyjmujemy twarożek. Trzeba go dokładnie wymieszać. Następnie smarujemy nim każdy filet. Na twarożek nakładamy szpinak.
4
Mięso zwijamy w roladki. Moczymy w jajku a następnie w mące.
Smażymy krótko na oleju z dodatkiem masła. Następnie dusimy ok.15min. na wolnym ogniu.
Smacznego.
Dodaj komentarz