Jak zrobić pyszne ciasto bez pieczenia?

Deser idealny dla osób, które nie potrafią, nie lubią lub nie mają czasu na pieczenie ciast. Posmakuje każdemu zarówno małemu jak i dużemu łasuchowi. Wygląda efektownie chociaż nie wymaga dużego nakładu pracy.

  • 1 duży sok zielony "Pysio"
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 opakowanie śmietany w proszku np. "śnieżka"
  • 1 szklanka mleka
  • 2 galaretki agrestowe
  • 3 opakowania podłużnych biszkoptów
1

Na blaszce o wymiarach 36x25 cm wyłóż podłużne biszkopty, tak aby całkowicie pokryły dno.


2

Sok wylewamy do garnka, zostawiając szklankę soku do rozmieszania w niej 3 budyniów. Sok z garnka gotujemy po czym wlewamy do niego naszą mieszankę. Cały czas mieszamy, aż do momentu powstania gęstego budyniu. Zieloną, gorącą masę wylewamy na blachę wyłożoną biszkoptami.


3

Śmietankę w proszku wsypujemy do miseczki, dolewamy do niej szklankę mleka, po czym ubijamy mikserem.
Do ubitej śmietanki wlewamy 2 galaretki lekko tężejące, cały czas mieszając.


4

Na biszkopty, które zostały pokryte zieloną masą wylewamy masę śmietanową. Całość wkładamy na ok 2 godz. do lodówki. Smacznego!


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.12.2012

Komentarze

super, proste i szybkie, coś dla mnie

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:12:40

Porada całkiem całkiem :D ale może jakaś fotka by się przydała :D

Ostatnio zmieniony: 2012-12-20 21:16:39

świetny przepis, uwielbiam takie ciasta ;) Pozdrawiam :)

Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 13:19:50

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj