Jak zrobić pyszne, chrupiące gofry?
Łatwe, dobre na zimno i na ciepło i praktycznie każdy je lubi!:) Polecam na śniadanie dla małego smakosza lub na podwieczorek. Mnogość dodatków pozwala dogodzić każdemu członkowi rodziny!
- • 20 dag mąki , 3 jajka ł,yżeczka proszku do pieczenia , łyżeczka stopionego masła , łyżeczka cukru ,szczypta soli , mleko,olej
1
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dolewając tyle mleka aby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Ja czasami dodaję trochę oleju (około 2 łyżki), wtedy nie muszę smarować olejem gofrownicy.
2
Odstawić na 30-45 minut. Gofrownicę rozgrzać, posmarować olejem, nalać ciasto i piec ok 3-5 minut. Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub innymi dodatkami:) smacznego!
3
Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub innymi dodatkami:) smacznego!
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Nigdy nie kładź ciepłych gofrów na siebie! Przestaną być chrupiące. Możesz to zrobić gdy wystygną:) Aby urozmajcić deser możesz dodać do surowego ciasta barwnik spożywczy lub po prostu kakao:)
Komentarze
super
Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:07:30
Dodaj komentarz