Jak zrobić pyszne, chrupiące gofry?

Łatwe, dobre na zimno i na ciepło i praktycznie każdy je lubi!:) Polecam na śniadanie dla małego smakosza lub na podwieczorek. Mnogość dodatków pozwala dogodzić każdemu członkowi rodziny!

  • 20 dag mąki , 3 jajka ł,yżeczka proszku do pieczenia , łyżeczka stopionego masła , łyżeczka cukru ,szczypta soli , mleko,olej
1

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dolewając tyle mleka aby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Ja czasami dodaję trochę oleju (około 2 łyżki), wtedy nie muszę smarować olejem gofrownicy.


2

Odstawić na 30-45 minut. Gofrownicę rozgrzać, posmarować olejem, nalać ciasto i piec ok 3-5 minut. Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub innymi dodatkami:) smacznego!


3

Podawać z dżemem, bitą śmietaną lub innymi dodatkami:) smacznego!


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Nigdy nie kładź ciepłych gofrów na siebie! Przestaną być chrupiące. Możesz to zrobić gdy wystygną:) Aby urozmajcić deser możesz dodać do surowego ciasta barwnik spożywczy lub po prostu kakao:)


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 20.09.2012

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:07:30

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj