Jak zrobić pyszna pastę jajeczną do kanapek z dodatkiem ogórka ?

Ta pasta jajeczna nie wymaga posiadania maszynki do mielenia, można ją zrobić szybko i łatwo. Będzie dobrym pomysłem na dodatek do śniadania dla gości. Moi goście ją uwielbiają!!

  • 4 jajka, natka pietruszki(kilka listków) ,pół niedużej cebuli, 2 małe ogórki konserwowe, duża łyżka majonezu, przyprawy: np. koperek,zioła prowansalskie, tymianek, pieprz i sól
1

Składniki:
4 jajka
natka pietruszki(kilka listków)
Pół niedużej cebuli
2 małe ogórki konserwowe
duża łyżka majonezu
przyprawy: np. koperek,zioła prowansalskie, tymianek, pieprz i sól


2

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać drobno
    2. Posiekać drobno cebulę oraz osuszonego z nadmiaru wody ogórka konserwowego
    3. Dodać posiekaną pietruszkę i przyprawy, wg uznania
    4. Do całości dodać łyżkę majonezu (można zastąpić w proporcji pół na pół jogurtem naturalnym)
    5. Wymieszać, schłodzić.
    Pyszne!


3

Uwagi i spostrzeżenia

  • Po posiekaniu cebuli dobrze jest ją odrobinę posolic i trochę poczekać, by pusciła soki:)


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 05.07.2010

Komentarze

Proste i dobre:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 22:52:25

Przepyszna - uwielbiam

Ostatnio zmieniony: 2011-03-01 15:29:53

Pasta jajeczna jest bardzo pożywna i prosta do zrobienia.

Ostatnio zmieniony: 2010-12-28 22:42:18

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj