Jak zrobić pyszna pastę jajeczną do kanapek z dodatkiem ogórka ?
Ta pasta jajeczna nie wymaga posiadania maszynki do mielenia, można ją zrobić szybko i łatwo. Będzie dobrym pomysłem na dodatek do śniadania dla gości. Moi goście ją uwielbiają!!
- • 4 jajka, natka pietruszki(kilka listków) ,pół niedużej cebuli, 2 małe ogórki konserwowe, duża łyżka majonezu, przyprawy: np. koperek,zioła prowansalskie, tymianek, pieprz i sól
1
Składniki:
4 jajka
natka pietruszki(kilka listków)
Pół niedużej cebuli
2 małe ogórki konserwowe
duża łyżka majonezu
przyprawy: np. koperek,zioła prowansalskie, tymianek, pieprz i sól
2
- •Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać drobno
2. Posiekać drobno cebulę oraz osuszonego z nadmiaru wody ogórka konserwowego
3. Dodać posiekaną pietruszkę i przyprawy, wg uznania
4. Do całości dodać łyżkę majonezu (można zastąpić w proporcji pół na pół jogurtem naturalnym)
5. Wymieszać, schłodzić.
Pyszne!
3
Uwagi i spostrzeżenia
- •Po posiekaniu cebuli dobrze jest ją odrobinę posolic i trochę poczekać, by pusciła soki:)
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Proste i dobre:)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 22:52:25
Przepyszna - uwielbiam
Ostatnio zmieniony: 2011-03-01 15:29:53
Pasta jajeczna jest bardzo pożywna i prosta do zrobienia.
Ostatnio zmieniony: 2010-12-28 22:42:18
Dodaj komentarz