Jak zrobić polewę kakaową?
Polewę kakaową możesz wykorzystać do polania i udekorowania różnych ciast
- • 125 g margaryny
- • 1/2 szklanki cukru
- • 2 łyżki mleka
- • 2 łyżki kakao
- • 1 łyżka mąki
1

Do małego garnka włóż 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę mąki.
2

Powoli wszystko podgrzewaj na małym ogniu, przez cały czas mieszając do momentu, aż krem się zagotuje i lekko zagęści.
3

Polewę możesz wykorzystać do różnych placków, między innymi do "Toffi", babek, "3-Bit", itp.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •W przypadku gdy polewa się zwarzy, możesz ją uratować, dodając do lekko przestudzonej polewy 1 surowe jajko, energicznie mieszając.
• Przeczytaj teraz:
Galeria

Komentarze
zawsze kupowałam gotową
Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:44:39
wygląda smacznie a smakuje też pewnie dobrze :)
Ostatnio zmieniony: 2011-01-05 16:16:49
Dodaj komentarz