Jak zrobić płonący cukier?

Płonącymi kostkami cukru można ozdobić deser lodowy. Albo po prostu zaimponować znajomym. Uwaga! Ogień jest niebezpieczny, wszelkie takie doświadczenia robicie na swoją odpowiedzialność!

  • Cukier w kostkach, alkohol, długa zapałka
1

Potrzebny jest cukier w kostkach i spirytus.


2

Kostkę cukru maczamy przez chwilę w alkoholu, następnie układamy np. na wierzch deseru i delikatnie zapalamy.


3

Możemy w ten sposób zapalić również inne potrawy czy desery.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Pamiętajcie: ogień to ogień, obojętnie czy na cukrze, czy na drewnie w kominku!


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 02.11.2010

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj