Jak zrobić niskokaloryczną potrawkę z fileta z indyka?

Filet z indyka przygotowany w poniższy sposób jest niskokaloryczny gdyż będziemy go piekli w folii. Polecam :)

  • 500 gram fileta z indyka
  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • 10 pieczarek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 łyżka musztardy
  • przyprawa do gyrosa
  • pieprz
  • folia do pieczenia
1

Mięso myjemy, kroimy w paski.


2

Marynata.
Do miseczki wlewamy 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1 łyżkę musztardy, doprawiamy przyprawą do gyrosa i pieprzem.
Marynatę wlewamy do mięsa i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.


3

Pieczarki, papryki i cukinie myjemy i kroimy, pieczarki w ćwiartki, paprykę w dużą kostkę a cukinię w plastry.


4

Warzywa i mięso wraz z marynatą wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 30 min w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.03.2011

Komentarze

Podoba mi się w tytule zwłaszcza: "niskokaloryczną". Wygląda pysznie

Ostatnio zmieniony: 2011-03-11 20:32:20

Prosty i smaczny przepis. Aż kusi by wypróbować:-) Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2011-03-08 10:38:01

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj