Jak zrobić niskokaloryczną potrawkę z fileta z indyka?
Filet z indyka przygotowany w poniższy sposób jest niskokaloryczny gdyż będziemy go piekli w folii. Polecam :)
- • 500 gram fileta z indyka
- • 2 cukinie
- • 2 papryki
- • 10 pieczarek
- • 2 łyżki miodu
- • 2 łyżki oliwy z oliwek
- • 2 łyżeczki octu balsamicznego
- • 1 łyżka musztardy
- • przyprawa do gyrosa
- • pieprz
- • folia do pieczenia
1
Mięso myjemy, kroimy w paski.
2
Marynata.
Do miseczki wlewamy 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1 łyżkę musztardy, doprawiamy przyprawą do gyrosa i pieprzem.
Marynatę wlewamy do mięsa i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
3
Pieczarki, papryki i cukinie myjemy i kroimy, pieczarki w ćwiartki, paprykę w dużą kostkę a cukinię w plastry.
4

Warzywa i mięso wraz z marynatą wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 30 min w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Podoba mi się w tytule zwłaszcza: "niskokaloryczną". Wygląda pysznie
Ostatnio zmieniony: 2011-03-11 20:32:20
Prosty i smaczny przepis. Aż kusi by wypróbować:-) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2011-03-08 10:38:01
Dodaj komentarz