Jak zrobić nadziewane papryki ?

Nie masz pomysłu na obiad? A może znudziło Ci się już podawanie na przemian schabowych i kotletów mielonych? Proponuję sprawdzony przeze mnie (i nie tylko) przepis na nadziewane papryki.

  • 6 czerwonych papryk
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 torebki ryżu
  • 5 cebul
  • 100 gram sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • zioła (oregano, zioła prowansalskie)
  • łyżka oleju
1

Papryki należy umyć, przekroić wzdłuż na 2 części i wydrążyć pestki. Proponuję zostawić zieloną części papryki, gdyż farsz nie wypływa wtedy na zewnątrz.


2

Gotujemy ryż, pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju.


3

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami i mieszamy z ryżem i cebulką.


4

Połówki papryk wypełniamy przygotowanym farszem mięsnym. Na koniec przysypujemy je tartym serem.


5

Tak przygotowane papryki wkładamy do piekarnika, pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 19.02.2011

Komentarze

rewelacyjny przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:23:23

Przepyszna smakowita porada !!! Serdecznie zapraszam do siebie i czym prędzej dodaję poradę do ulubionych ;-)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 13:57:11

Szczegółowy przepis. Smakowite!!!

Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 12:00:47

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj