Jak zrobić mini torciki?

Prezentuje fajny przepis na pyszny deser. Minitorciki wykonamy bardzo łatwo i szybko a efekt jest powalający.

  • 500 g ciasta francuskiego 1 budyń Owoce: banan, kiwi, mandarynka, truskawki lub maliny 1 jajko
1

Składniki:
500 g ciasta francuskiego
1 budyń
Owoce: banan, kiwi, mandarynka, truskawki lub maliny
1 jajko

Wykonanie:
Pierwsze co należy zrobić to włączyć piekarnik i nagrzać go do 200°C. Ciasto francuskie lekko wałkujemy i dzielimy na kilka kwadratów. Kwadraty układamy na blasze i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Kwadraty powinny się piec przez 15-20 minut.


2

Podczas pieczenia się kwadratów z ciasta francuskiego należy zająć się gotowaniem budyniu. Ugotuj budyń tak jak jest to napisane na torebce.


3

Kiedy ciasto już wystygnie, każdy kwadrat przekrój na pół. Na jednej połowie rozsmaruj budyń ułóż owoce, przykryj to drugą połówką. Minitorciki gotowe. Życzę smacznego!


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • budyń możemy wybrać jaki tylko chcemy ale polecam waniliowy


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 14.10.2012

Komentarze

fajny przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:09:54

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj