Jak zrobić mini torciki?
Prezentuje fajny przepis na pyszny deser. Minitorciki wykonamy bardzo łatwo i szybko a efekt jest powalający.
- • 500 g ciasta francuskiego 1 budyń Owoce: banan, kiwi, mandarynka, truskawki lub maliny 1 jajko
Składniki:
500 g ciasta francuskiego
1 budyń
Owoce: banan, kiwi, mandarynka, truskawki lub maliny
1 jajko
Wykonanie:
Pierwsze co należy zrobić to włączyć piekarnik i nagrzać go do 200°C. Ciasto francuskie lekko wałkujemy i dzielimy na kilka kwadratów. Kwadraty układamy na blasze i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Kwadraty powinny się piec przez 15-20 minut.
Podczas pieczenia się kwadratów z ciasta francuskiego należy zająć się gotowaniem budyniu. Ugotuj budyń tak jak jest to napisane na torebce.
Kiedy ciasto już wystygnie, każdy kwadrat przekrój na pół. Na jednej połowie rozsmaruj budyń ułóż owoce, przykryj to drugą połówką. Minitorciki gotowe. Życzę smacznego!
Uwagi i spostrzeżenia
- •budyń możemy wybrać jaki tylko chcemy ale polecam waniliowy
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:09:54
Dodaj komentarz