Jak zrobić kruche ciasteczka?

Te kruche ciasteczka to smak mojego dzieciństwa. Są pyszne i niepowtarzalne. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym łasuchom.

  • 0,5 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 opakowania kwaśnej śmietany
  • 1,5 łyżeczki amoniaku spożywczego
1

Margarynę należy posiekać nożem na stolnicy. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto jak na makaron.


2

Ciasto podzielić na części i każdą z nich rozwałkować do grubości ok 3-4 milimetrów.


3

Wyciąć kształty foremkami lub po prostu szklanką.


4

Piec na blaszce w piekarniku około 10 minut.


5

Za pomocą pędzelka gorące ciastko posmarować ubitym białkiem i posypać zwykłym cukrem lub cukrem kolorowym.
Ciasteczka są tanie, smaczne i zdrowe.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 25.11.2012

Komentarze