Jak zrobić kotlety z wątróbki z pieczarkami?

Kotlety z wątróbki to oryginalny przepis na ciekawe, niestandardowe kotleciki. Często smakują nawet osobom, które ogólnie nie lubią wątróbki. Może być więc to alternatywa do przemycenia wątróbki dzieciom, które za nią nie przepadają, gdyż w całości dania nie jest ona mocno wyczuwalna.

  • 60 dag wątróbki drobiowej
  • 25 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki pszennej
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
1
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa

Wątróbkę mielimy na maszynce o grubych oczkach.


2

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do wątróbki.


3

Dodajemy pieczarki starte na dużych oczkach.


4

Wbijamy jajka, dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki w jednolitą masę.


5

Dodajemy natkę pietruszki.


6

Smażymy na patelni, tak jak placki ziemniaczane.


7
kotlety z wątróbki z pieczarkami kotlety z wątróbki z pieczarkami

Gotowe :)


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie
zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.06.2013

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj