Jak zrobić kotlety z wątróbki z pieczarkami?
Kotlety z wątróbki to oryginalny przepis na ciekawe, niestandardowe kotleciki. Często smakują nawet osobom, które ogólnie nie lubią wątróbki. Może być więc to alternatywa do przemycenia wątróbki dzieciom, które za nią nie przepadają, gdyż w całości dania nie jest ona mocno wyczuwalna.
- • 60 dag wątróbki drobiowej
- • 25 dag pieczarek
- • 2 jajka
- • 4-5 łyżek mąki pszennej
- • 1 duża cebula
- • sól
- • pieprz
- • natka pietruszki
- • olej do smażenia
1

Wątróbkę mielimy na maszynce o grubych oczkach.
2

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do wątróbki.
3

Dodajemy pieczarki starte na dużych oczkach.
4

Wbijamy jajka, dodajemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki w jednolitą masę.
5

Dodajemy natkę pietruszki.
6

Smażymy na patelni, tak jak placki ziemniaczane.
7

Gotowe :)
• Przeczytaj teraz:
Galeria




Dodaj komentarz