Jak zrobić kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce?
Zazwyczaj kotlety panierujemy w bułce tartej, a ja proponuję dla odmiany panierować w płatkach kukurydzianych, a ponadto aby zmienić smak, zastosować inne przyprawy
- • pierś kurczaka
- • jajko
- • płatki kukurydziane
- • przyprawa kebab-gyros
- • przyprawa pikantna do kurczaka
- • keczup
- • pieprz
- • sól
- • olej do smażenia

Wsyp do woreczka foliowego płatki kukurydziane i rozdrobnij przy pomocy wałka do ciast

Piersi kurczaka pokrój i rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa. Najlepiej na kawałek mięsa położyć kawałek folii i wtedy rozbijać.

Każdy kawałek mięsa posyp przyprawą kebab-gyros, przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i odrobiną keczupu. Doprawione mięso wygnieć ręką, aby przyprawy równomiernie się rozprowadziły

Doprawione mięso obtocz kolejno w jajku i płatkach kukurydzianych

Na patelni rozgrzej olej i smaż panierowane kotlety z obu stron na złoty kolor
Uwagi i spostrzeżenia
- •Smak kotletów możesz zmienić stosując różne przyprawy np. ziołowe itp.
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:19:47
Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:46:22
Ostatnio zmieniony: 2011-02-28 11:12:41
Ostatnio zmieniony: 2010-12-12 22:06:12
Dodaj komentarz