Jak zrobić kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce?

Zazwyczaj kotlety panierujemy w bułce tartej, a ja proponuję dla odmiany panierować w płatkach kukurydzianych, a ponadto aby zmienić smak, zastosować inne przyprawy

  • pierś kurczaka
  • jajko
  • płatki kukurydziane
  • przyprawa kebab-gyros
  • przyprawa pikantna do kurczaka
  • keczup
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
1

Wsyp do woreczka foliowego płatki kukurydziane i rozdrobnij przy pomocy wałka do ciast


2

Piersi kurczaka pokrój i rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa. Najlepiej na kawałek mięsa położyć kawałek folii i wtedy rozbijać.


3

Każdy kawałek mięsa posyp przyprawą kebab-gyros, przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i odrobiną keczupu. Doprawione mięso wygnieć ręką, aby przyprawy równomiernie się rozprowadziły


4

Doprawione mięso obtocz kolejno w jajku i płatkach kukurydzianych


5

Na patelni rozgrzej olej i smaż panierowane kotlety z obu stron na złoty kolor


6

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smak kotletów możesz zmienić stosując różne przyprawy np. ziołowe itp.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 29.11.2010

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:19:47

wyglądają pysznie

Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:46:22

Uwielbiam kotleciki :-D

Ostatnio zmieniony: 2011-02-28 11:12:41

Kotleciki są przepyszne:)

Ostatnio zmieniony: 2010-12-12 22:06:12

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj