Jak zrobić koktajlowe kuleczki tatarskie?

Kuleczki tatarskie doskonale sprawdzają się na przyjęciu. Wyglądają bardzo estetycznie i obiecuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza :)

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego chudego (na tatara)
  • 2 cebule
  • 8 ogórków konserwowych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa meksykańska
1

Do mięsa mielonego należy dodać oliwę z oliwek, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą meksykańską i dobrze wymieszać.


2

Z przygotowanego mięsa formujemy kuleczki o średnicy 3-4 cm.


3

Cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę.


4

Kuleczki mięsne układamy na talerzu. Dekorujemy cebulką i ogórkami.
Smacznego!


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 19.02.2011

Komentarze

Świetna porada:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 22:44:15

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj