Jak zrobić koktajlowe kuleczki tatarskie?
Kuleczki tatarskie doskonale sprawdzają się na przyjęciu. Wyglądają bardzo estetycznie i obiecuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza :)
- • 1 kg mięsa mielonego wołowego chudego (na tatara)
- • 2 cebule
- • 8 ogórków konserwowych
- • 4 łyżki oliwy z oliwek
- • sól
- • pieprz
- • przyprawa meksykańska
1
Do mięsa mielonego należy dodać oliwę z oliwek, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą meksykańską i dobrze wymieszać.
2
Z przygotowanego mięsa formujemy kuleczki o średnicy 3-4 cm.
3
Cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę.
4

Kuleczki mięsne układamy na talerzu. Dekorujemy cebulką i ogórkami.
Smacznego!
Komentarze
Świetna porada:)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 22:44:15
Dodaj komentarz