Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem?

Każdy z nas ma dzień, kiedy coś by zjadł i sam nie wie, co. Oto szybki przepis na przepyszne jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem.

  • 40-50 dkg pieczarek, pęczek cienkiego szczypiorku, 7-8 jajek, 1-2 łyżki majonezu, sól i pieprz
1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.


2

Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół i wyjmujemy z każdego żółtko do miseczki. Żółtka zgniatamy widelcem.


3

Jajka układamy na specjalnej foremce lub zwykłym talerzu jeśli nie posiadamy w domu foremki.


4

Obrane i ugotowane pieczarki kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy do miski z żółtkami.


5

Cienki szczypiorek (nie ten gruby) umyty i wysuszony kroimy na malutkie kawałeczki i również dodajemy do miski.


6

Do miski gdzie znajdują się już żółtka, pieczarki i szczypiorek dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Mieszamy wszystko razem i uzupełniamy powstałą masą jajka.

SMACZNEGO!


Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 07.08.2012

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj