Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem?
Każdy z nas ma dzień, kiedy coś by zjadł i sam nie wie, co. Oto szybki przepis na przepyszne jajka faszerowane pieczarkami ze szczypiorkiem.
- • 40-50 dkg pieczarek, pęczek cienkiego szczypiorku, 7-8 jajek, 1-2 łyżki majonezu, sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół i wyjmujemy z każdego żółtko do miseczki. Żółtka zgniatamy widelcem.
Jajka układamy na specjalnej foremce lub zwykłym talerzu jeśli nie posiadamy w domu foremki.
Obrane i ugotowane pieczarki kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy do miski z żółtkami.
Cienki szczypiorek (nie ten gruby) umyty i wysuszony kroimy na malutkie kawałeczki i również dodajemy do miski.
Do miski gdzie znajdują się już żółtka, pieczarki i szczypiorek dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Mieszamy wszystko razem i uzupełniamy powstałą masą jajka.
SMACZNEGO!
Galeria


Dodaj komentarz