Jak zrobić dobry chłodnik?
Chłodnik to idealna zupa na upalne dni. Szybka i prosta w przygotowaniu. Sprawdź mój przepis.
- • 2 ogórki zielone
- • 2 łyżki koncentratu "barszcz czerwony"
- • pęczek szczypiorku
- • pęczek koperku
- • 300 ml jogurtu naturalnego
- • 700ml kefiru
- • do smaku sól i pieprz ziołowy
1
Ogórki obierz ze skórki.
Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Starte wrzuć do pojemnika.
2
Drobno pokrój szczypiorek i koperek. Dorzuć do ogórków.
3
Warzywa zalej jogurtem i kefirem. Dodaj koncentrat czerwonego barszczu. Dokładnie wymieszaj.
Na koniec dopraw solą i pieprzem ziołowym.
Smacznego.
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Chłodnik świetnie smakuje z młodymi,gotowanymi ziemniaczkami.
Dodaj komentarz