Jak zrobić dobry chłodnik?

Chłodnik to idealna zupa na upalne dni. Szybka i prosta w przygotowaniu. Sprawdź mój przepis.

  • 2 ogórki zielone
  • 2 łyżki koncentratu "barszcz czerwony"
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 700ml kefiru
  • do smaku sól i pieprz ziołowy
1

Ogórki obierz ze skórki.
Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Starte wrzuć do pojemnika.


2

Drobno pokrój szczypiorek i koperek. Dorzuć do ogórków.


3

Warzywa zalej jogurtem i kefirem. Dodaj koncentrat czerwonego barszczu. Dokładnie wymieszaj.
Na koniec dopraw solą i pieprzem ziołowym.
Smacznego.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Chłodnik świetnie smakuje z młodymi,gotowanymi ziemniaczkami.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 30.12.2010

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj