Jak zrobić diabelnie dobre kotlety?

Wszyscy mięsożercy zajadają się na co dzień kotletami. Warto jednak czasem wzbogacić ich smak dobrą marynatą, tak by były diabelnie smaczne.

  • Mięso na kotlety (np. pierś z kurczaka, schab)
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka vegety
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 ząbki czosnku
1

Po pierwsze trzeba zgromadzić listę składników:
Mięso na kotlety (np. pierś z kurczaka, schab - ilość zależna od liczby osób zaproszonych na obiad)
3 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju
1 łyżka vegety
1 łyżeczka papryki słodkiej
szczypta pieprzu
1 łyżeczka majeranku
4 ząbki czosnku


2

Gdy już mamy składniki, należy: podzielić mięso na kotlety i rozbić je tłuczkiem, poporcjowane kotlety włożyć do marynaty, którą robimy z pozostałych składników i pozostawić w lodówce - najlepiej na 4 godziny lub nawet dłużej.


3

Gdy minie określony czas marynowania mięsa, kotlety usmażyć, najlepiej w głębokim oleju lub na zwykłej patelni. Można je również upiec na grillu lub patelni grillowej.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 30.10.2010

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj