Jak zrobić deser "cassata" ?
Ten deser jest to mieszanka lodów połączona z likierami, jest przepyszna i dość łatwa w zrobieniu.
- • 25 dag. lodów śmietankowych
- • 25 dag. lodów kakaowych
- • 25 dag. lodów owocowych
- • 1 szklanka wiśni z kompotu lub z likieru
- • 100-200 g. wiśniówki
- • garść bakalii
1
Do formy z folii aluminiowej nakładamy kolejno warstwę lodów śmietankowych, kakaowych i owocowych.
2
Każdą warstw mocno ubijamy i wygładzamy, po czym wstawiamy formę na kilka godzin do zamrażalnika.
3
Po wyjęciu z zamrażalnika kroimy lody na porcje, wkładamy do pucharków lub kompotierek oraz dekorujemy wiśniami i bakaliami, polewamy wiśniówką.
Komentarze
ciekawy przepis
Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:11:50
Dodaj komentarz