Jak zrobić deser "cassata" ?

Ten deser jest to mieszanka lodów połączona z likierami, jest przepyszna i dość łatwa w zrobieniu.

  • 25 dag. lodów śmietankowych
  • 25 dag. lodów kakaowych
  • 25 dag. lodów owocowych
  • 1 szklanka wiśni z kompotu lub z likieru
  • 100-200 g. wiśniówki
  • garść bakalii
1

Do formy z folii aluminiowej nakładamy kolejno warstwę lodów śmietankowych, kakaowych i owocowych.


2

Każdą warstw mocno ubijamy i wygładzamy, po czym wstawiamy formę na kilka godzin do zamrażalnika.


3

Po wyjęciu z zamrażalnika kroimy lody na porcje, wkładamy do pucharków lub kompotierek oraz dekorujemy wiśniami i bakaliami, polewamy wiśniówką.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 08.03.2012

Komentarze

ciekawy przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-03-07 19:11:50

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj