Jak zrobić ciasto z owocami?

Ciasto na cały rok z owocami sezonowymi. Lubisz kucharzyć? Czytaj :)

1

Składniki:
4-6 jaj
1 szkl cukru
1 kostka margaryny
3 szkl mąki pszennej
olejek,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce sezonowe (śliwki, jabłka, truskawki, ale mogą być też dżemy i musy owocowe)


2

Rozdzielamy białko (większe naczynie) i żółtko.
Bijemy pianę z białek i po ubiciu dodajemy cukier i żółtka.
Rozpuszczamy margarynę w garnku, na małym ogniu lub garnek w garnek z ciepłą wodą. Zanim się rozpuści kręcimy ciasto, potem dodajemy na przemian margarynę i mąkę, na koniec proszek i olejek, cały czas mieszamy. Wykładamy do blachy lub tortownicy i na wierzchu układamy owoce (bez pestek i skóry). Pieczemy w temp 175 stopni C 30-40 minut.


3

Pilnujemy, żeby było rumiane, ale nie za bardzo.
Po upieczeniu ciasto jest już gotowe, ale można posypać je cukrem pudrem lub polukrować, gdy ostygnie.
SMACZNEGO :)


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 25.10.2009

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj