Jak zrobić budyń z kiwi ?
Zachęcam do wykorzystania mojej porady - zwłaszcza podczas zimowej pory. To przepis na wyśmienity deser, a zielony kolorek kiwi przypomni cudowną zieloną trawkę..... cudownie ciepłe lato.....
- • budyń śmietankowy Winiary, pół litra mleka, 4 kiwi, migdały do ozdobienia

Do dwóch salaterek pokrój 2 obrane kiwi - możesz pokroić w plasterki albo w kostkę. Ugotuj budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu: z pół litra mleka odlej pół szklanki mleka i rozmieszaj dokładnie w odlanym mleku - proszek budyniowy, potem wlej do pozostałego gotującego się mleka i mieszaj, zagotuj. Ugotowałeś budyń.

Gorący budyń wlej do salaterek z kiwi. Pamiętaj jednak, aby nie zapełniać salaterek do pełna.

Teraz już pozostało tylko pokroić pozostałe owoce kiwi na gorący budyń.Powinny delikatnie się zagłębić, ale nie utonąć. Możesz jeszcze udekorować migdałami ( jak na fotce). Smakiem kiwi przejdzie cały budyń.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Deser smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Galeria



Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 17:02:06
Ostatnio zmieniony: 2013-03-02 09:51:20
Dodaj komentarz