Jak zrobić budyń z kiwi ?

Zachęcam do wykorzystania mojej porady - zwłaszcza podczas zimowej pory. To przepis na wyśmienity deser, a zielony kolorek kiwi przypomni cudowną zieloną trawkę..... cudownie ciepłe lato.....

  • budyń śmietankowy Winiary, pół litra mleka, 4 kiwi, migdały do ozdobienia
1
gotowy budyń śmietankowy gotowy budyń śmietankowy

Do dwóch salaterek pokrój 2 obrane kiwi - możesz pokroić w plasterki albo w kostkę. Ugotuj budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu: z pół litra mleka odlej pół szklanki mleka i rozmieszaj dokładnie w odlanym mleku - proszek budyniowy, potem wlej do pozostałego gotującego się mleka i mieszaj, zagotuj. Ugotowałeś budyń.


2
salaterka z gorącym budyniem ( od dołu) salaterka z gorącym budyniem ( od dołu)

Gorący budyń wlej do salaterek z kiwi. Pamiętaj jednak, aby nie zapełniać salaterek do pełna.


3
 gotowy budyń z kiwi gotowy budyń z kiwi

Teraz już pozostało tylko pokroić pozostałe owoce kiwi na gorący budyń.Powinny delikatnie się zagłębić, ale nie utonąć. Możesz jeszcze udekorować migdałami ( jak na fotce). Smakiem kiwi przejdzie cały budyń.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Deser smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.


Galeria

zdjęcie
zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 23.02.2013

Komentarze

mniam

Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 17:02:06

super

Ostatnio zmieniony: 2013-03-02 09:51:20

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj