Jak zrobić aromatyczną sałatkę ziemniaczaną?

Tym razem sałatka i to nie byle jaka. Doskonale sprawdza się do mięs grillowanych, a także zamiast klasycznych ziemniaków do obiadu. Wyłącznie ze świeżych składników. Dla wielbicieli czystych, konkretnych smaków. Jest pełna aromatu i sycąca, a przepis znowuż genialnie prosty:

  • 1 kg ziemniaków, 2 duże zielone ogórki, 5 lub 6 ząbków czosnku, pęczek koperku, majonez
1

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach. Potem czekamy, aż zupełnie ostygną, obieramy i kroimy w niezbyt cienkie plastry, a następnie jeszcze na pół.


2

Świeże, zielone ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki - dokładnie jak na mizerię. Łączymy z ziemniaczkami.


3

Teraz dodajemy świeży czosnek. Ząbki drobno siekamy lub wrzucamy do wyciskarki. Siekamy drobno koperek i łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec sałatkę mieszamy z majonezem i gotowe! Naprawdę nie potrzeba już żadnych innych przypraw.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Podałam orientacyjne proporcje, ponieważ zazwyczaj wszystko robię na oko. Sałatka wyśmienicie smakuje z dużą ilością czosnku,więc można dodać go więcej w zależności od upodobań.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 07.08.2012

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj