Jak zahartować śmietanę?

Lubimy zjeść zupę ze śmietaną, ale nie bardzo wiemy, co zrobić, by się ta śmietanka nam nie warzyła. Robi nam się z niej kasza. Jest na to prosty sposób.

  • śmietana
  • kubek
  • łyżeczka
  • sól i pieprz (jak ktoś tak lubi)
1

Przed próbą dodania jej do zupy, można ją wystawić z lodówki, by ogrzała się do temperatury otoczenia.


2

Wlać odpowiednią jej ilość do jakiegoś kubka. Jeżeli zamierzamy ogrzać ją całą, to kubek nam zbyteczny.


3

Po czym dodawać do niej powoli, łyżeczką, bardzo ciepłą wodę lub zupę do której ma być dodana. Za każdą dodaną łyżką płynu, śmietanę mieszamy. Kiedy już jest znacznie ciepła to (przynajmniej ja) dodajemy do niej szczyptę soli i pieprzu, po czym wlewamy ją do garnka z zupą.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Dobrze zahartowana śmietana nie powinna nam wytworzyc w granku z zupą, kaszy, która jest objawem jej zepsucia.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 18.06.2013

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj