Jak usmażyć smaczne boczniaki?

Smażone boczniaki smakują podobnie jak schabowy, niektórzy wielbiciele twierdzą, że nawet lepiej, a sposób przygotowania jest znacznie szybszy i nie ma potrzeby rozbijania mięsa.

  • Pieprz, sól, jaja, boczniaki
1

Kupujemy boczniaki - najlepiej kupić je bezpośrednio od producenta, są one świeże i tańsze. Jeżeli nie masz takie możliwości, kup je w hipermarkecie.


2

Umyj je pod bieżącą wodą i odczekaj, aż odciekną z wody.


3

Następnie weź dwa jajka i ubij je. Obtocz grzyby w tym jajku - jak schabowe, a później w bułce tartej. Do smaku możesz posoli i popieprzyć - najlepiej przed nałożeniem panierki.


4

Bierzemy patelnię, polewamy ją olejem i zaczynamy smażyć nasze boczniaki.
Czas około 4-7 minut.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 05.12.2010

Komentarze

przyznam, że kilka razy zdarzyło mi się znaleźć boczniaki w lesie - w tym ostatnio w rezerwacie przyrody prawem chronionym :-) - rosną te grzyby na spróchniałych drzewach i je "wykańczają" - w Warszawie też widywałem boczniaki, na topolach, ale jakoś nawet mnie nie korciło by zerwać...

Ostatnio zmieniony: 2010-12-09 11:14:17

Pychota!

Ostatnio zmieniony: 2010-12-07 09:40:59

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj