Jak usmażyć jajecznicę z papryką?

Sekret jajecznicy zawiera się w jednym słowie - cierpliwość. Poniżej zamieszczam przepis na jajecznicę z papryką.

  • 6 jajek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 2 strąki czerwonej papryki, 2 łyżki wody mineralnej niegazowanej, sól, pieprz, oliwa, 1 łyżka natki pietruszki
1

Obierz 1 cebulę i pokrój ja w drobną kostkę. Przysmaż lekko na oliwie. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku, 2 pomidory obrane i pokrojone w cienkie paseczki. Posól i popieprz. Duś warzywa pod przykryciem przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżka.


2

Wybij do miseczki 6 jajek, dodaj dwie łyżki wody mineralnej niegazowanej. Ubij je lekko widelcem. Wylej na patelnię z warzywami, wymieszaj. Smaż na średnim ogniu, podważając łyżką od dna. Gdy jajecznica jest prawie gotowa, dodaj kilka kropli i 1 łyżkę drobno posiekanej pietruszki natki.


3

Podawaj na nagrzanym talerzu. Można podać z kawałkami smażonej szynki.
Smacznego:-)


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 27.10.2012

Komentarze

fajna porada

Ostatnio zmieniony: 2013-04-29 09:44:49

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj