Jak upiec placki ziemniaczane, żeby nie były zbyt tłuste?
Łatwy sposób na to, aby placki ziemniaczane były chrupiące, pyszne i nie ociekały tłuszczem.
1
Sposób na przyrządzenie takich placków jest bardzo prosty. Zamiast na patelni usmaż placki w piekarniku!
2
Wystarczy, że na blachę wyłożyć papier do pieczenia i pędzelkiem rozprowadzisz po nim niewielką ilość oleju.
3
Po pieczeniu na takiej blasze placki nie tylko nie będą ociekać tłuszczem, będą także rumiane i chrupiące.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Placki nie będą piły tyle tłuszczu jeżeli dodamy do nich marchewkę startą na drobnym tarce warzywnej.
Ostatnio zmieniony: 2012-10-20 18:28:01
Cenna i niskokaloryczna porada. Dzięki.
Ostatnio zmieniony: 2012-05-11 14:17:30
Spróbuje na pewno .
Ostatnio zmieniony: 2011-10-27 10:09:34
Dobry pomysł, nie wpadłbym na to.
Ostatnio zmieniony: 2011-02-26 23:09:39
Dodaj komentarz