Jak upiec placki ziemniaczane, żeby nie były zbyt tłuste?

Łatwy sposób na to, aby placki ziemniaczane były chrupiące, pyszne i nie ociekały tłuszczem.

1

Sposób na przyrządzenie takich placków jest bardzo prosty. Zamiast na patelni usmaż placki w piekarniku!


2

Wystarczy, że na blachę wyłożyć papier do pieczenia i pędzelkiem rozprowadzisz po nim niewielką ilość oleju.


3

Po pieczeniu na takiej blasze placki nie tylko nie będą ociekać tłuszczem, będą także rumiane i chrupiące.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 17.02.2011

Komentarze

Placki nie będą piły tyle tłuszczu jeżeli dodamy do nich marchewkę startą na drobnym tarce warzywnej.

Ostatnio zmieniony: 2012-10-20 18:28:01

Cenna i niskokaloryczna porada. Dzięki.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-11 14:17:30

Spróbuje na pewno .

Ostatnio zmieniony: 2011-10-27 10:09:34

Dobry pomysł, nie wpadłbym na to.

Ostatnio zmieniony: 2011-02-26 23:09:39

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj