Jak ugotować pyszny Bogracz?

Składniki: 1 kg wołowiny 30 dag cebuli paprykę w proszku - słodka 1 puszka koncentratu pomidorowego 30 dag marchwii sos sojowy pieprz ziołowy 30 dag ziemniaków

1

Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić
dodać paprykę i pokrojoną w dość dużą kostkę wołowinę.
Smażyć aż wyparują soki z mięsa i zacznie się lekko przypalać (tak, przypalać).


2

Dodać puszkę koncentratu, 30 dag marchwii pokrojonej w kostkę, sos sojowy i pieprz ziołowy do smaku.


3

Całość zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. Po upływie godziny, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze około 20 minut. Dodać kminek i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z pieczywem.
DOBRA RADA!
Bogracz, podobnie jak bigos, najlepiej smakuje na drugi dzień.
Bez problemu można go też zamrozić.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.08.2010

Komentarze

Nie znam tej nazwy.

Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 15:02:12

Polecam mój najnowszy przepis na wykwintną sałatkę z rukoli i szynki parmeńskiej http://www.zaradni.pl/porada/6596,jak_zrobic_wykwintna_salatke_z_rukoli_i_szynki_parmenskiej

Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:49:08

Polecam wszystkim moją nową poradę http://www.zaradni.pl/porada/3132,jak_dobrze_zorganizowac_przyjecie_w_domu

Ostatnio zmieniony: 2010-10-28 14:55:30

Czekałem z komentarzem do wypróbowania przepisu. Muszę przyznać że danie jest na prawdę smaczne :)

Ostatnio zmieniony: 2010-08-08 22:28:09

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj