Jak ugotować pyszny Bogracz?
Składniki: 1 kg wołowiny 30 dag cebuli paprykę w proszku - słodka 1 puszka koncentratu pomidorowego 30 dag marchwii sos sojowy pieprz ziołowy 30 dag ziemniaków

Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić
dodać paprykę i pokrojoną w dość dużą kostkę wołowinę.
Smażyć aż wyparują soki z mięsa i zacznie się lekko przypalać (tak, przypalać).
Dodać puszkę koncentratu, 30 dag marchwii pokrojonej w kostkę, sos sojowy i pieprz ziołowy do smaku.
Całość zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. Po upływie godziny, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze około 20 minut. Dodać kminek i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z pieczywem.
DOBRA RADA!
Bogracz, podobnie jak bigos, najlepiej smakuje na drugi dzień.
Bez problemu można go też zamrozić.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 15:02:12
Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:49:08
Ostatnio zmieniony: 2010-10-28 14:55:30
Ostatnio zmieniony: 2010-08-08 22:28:09
Dodaj komentarz