Jak szybko zrobić wafle z masą?
Szybkie wafle - doskonały dodatek do kawy.
- • paczka wafli
- • puszka mleka skondensowanego - zagęszczone, słodzone

Puszkę wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Ilość wody musi przykrywać całą puszkę. Podczas gotowania należy zwracać uwagę aby puszka była cały czas przykryta wodą. Gotujemy na małym ogniu 2 godziny.
Puszkę wyciągamy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Nie otwierać gorącej puszki - masa może pod ciśnieniem wyprysnąć i nas poparzyć.
Smarujemy ciepłą masę wafle. Jedna puszka wystarcza na posmarowanie ok. 4-5 warstw wafli.
Wafle mogą się lekko wyginać więc dobrze przyłożyć je deską drewnianą i przekryć ścierką unikając przesuszenia.
Wafle najlepiej podawać nie wcześniej niż po ok. 2 godzinach od posmarowania. W tym czasie wafle nasiąkną masą i warstwy się pozlepiają.
Masę można zastąpić gotowym produktem zwanym KAJMAK, o różnych smakach.
• Przeczytaj teraz:
Galeria

Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-10-24 15:05:22
Ostatnio zmieniony: 2010-12-11 14:19:43
Masa kajmakowa jest super, ale czasami czuć kryształki cukru, w przeciwieństwie do masy z gotowanego mleka.
Dodaj komentarz